Gündem
31 Mayıs 2013 14:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

GEZİ PARKINA HANGİ GAZETELER TEPKİSİZ KALDI!

Son üç gündür gezi parkı benzerlerini ABD'de gördüğümüz işgal eylemleri ile sarsılıyor ama...

Son üç gündür Taksim'deki Gezi Parkı, benzerlerini genellikle Avrupa ya da Amerika'da gördüğümüz işgal eylemleri ile sarsılıyor. Taksim Gezi Parkı'na yapılması öngörülen AVM için ağaçların kesilmesine dönük protestolar sabahın ilk ışıkları ile birlikte polisin biber gazı müdahalesi ile kesintiye uğruyor.

Dün de Taksim'de göstericiler ile polisler arasında sert anlar yaşandı. Twitter üzerinden yaygınlaşan protestolara gazeteciler, stk'lar, siyasiler ve medyatik isimler ilgi gösterdi.

BAZI GAZETELER 3 MAYMUNU OYNUYOR

Taksim'in orta yerindeki protestolar katılımcıların ısrarlı tutumuyla giderek kitlesel bir muhalif duruşa dönüştü. Hürriyet, Milliyet,Vatan gibi ana akım medyanın gazetelerinde kendine geniş yer bulan 'Gezi Parkı Direnişi'ni bazı gazeteler ise deyim yerindeyse 3 maymunu oynayarak hiç görmemeyi, duymamayı ve konuşmamayı tercih etti.

SABAH, HABERTÜK, TAKVİM, STAR, YENİ ŞAFAK

Örneğin Sabah gazetesi Gezi Parkının 300 metre aşağısındaki Rihanna konserini manşetine taşırken, gösterilere gözlerini kapadı.

Merkez ofisi Taksim'de olan Habertürk de 100 metre ötesindeki Gezi Parkında yaşananları görmedi, duymadı.

Takvim, Star ve Yeni Şafak gazeteleri de gösterileri 1. sayfadan görmemeyi tercih etti.
İstanbul'un orta yerinde Taksim'de yaşanan böylesi bir protestonun haber değeri taşıması bir yana; güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yaşanan arbedeler bile bu gazeteler için birşey ifade etmedi. Türk medyasının bir kesiminde yaşanan bu 'gezi körlüğü' medyanın objektif yayıncılık tartışmaları tarihinde kendine müstesna bir yer edindi.