Televizyon
06 Tem 2013 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

GEZİ PARKI İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

15 Haziran'da polis müdahalesi ile Gezi eylemcilerinin çıkarıldığı parkla ilgili sürpriz gelişme

İstanbul Valisi Gezi Parkı'nın yarın açılacağını duyurdu. Taksim Dayanışması ise Gezi Parkı ile ilgili mahkeme kararınına dayanarak, "Açılsa da açılmasa da Gezi'ye gireceğiz" sloganıyla saat 19:00'da Gezi eylemi düzenleneceğini açıklamıştı.

15 Haziran'da polis müdahalesi ile Gezi eylemcilerinin çıkarıldığı ve bir süredir halka kapalı olan Gezi Parkı yarın halka açılıyor.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Gezi Parkı'nın yarın halka açılacağını duyurdu.

Vali Mutlu Gezi Parkı'nın açılışını böyle duyurdu:

"Gezi Parkı'nda beklenen açılışı yarın yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesiyle güzelleşen park İstanbullular'a huzur ve neşe getirsin."

DAYANIŞMA 'BUGÜN' DİYOR!

Dayanışmayı oluşturan bileşenler, dün akşam yaptıkları toplantıda, "Keyfi bir tutumla parka girmemiz yasaklanıyor" diyerek Dayanışma’yı oluşturan meslek örgütü ve sendikaların, saat 19.00'da Gezi Parkı önünde buluşmaları için çağrı yaptı.

Taksim Dayanışması'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Parkımıza Gidiyoruz!

Gezi Parkı’nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmeye, parkı yeniden gerçek sahiplerine yani herkese açmaya gidiyoruz.

Bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz bir sağduyu, direnme gücü, kararlılık ve inanılmaz bir yaratıcılıkla, yaşamın olduğu her alanda hâlâ bir aradayız.

Taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.

Kayıplarımızı anmak, taleplerimizi tekrar hatırlatmak ve hala tüm Türkiye’de yaşanan şiddeti kınamak üzere 6 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da mahkemenin gerekçeli kararıyla Taksim’de buluşuyoruz.