Gündem
29 Haz 2013 01:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

GEZİ PARKI EYLEMLERİNE DESTEK VEREN SANATÇIYA AMBARGO!

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek nedeniyle ambargoya uğradı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan’ın bu yıl 21. gerçekleştirilecek Malatya Fuarı Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali programında yer aldığını ancak Gezi olaylarına verdiği destek nedeniyle festival programından çıkarıldığını belirterek “Armut dibine düşer, anası ne ki danası ne olsun. Başbakan emir verdi. Buradaki insanlar o emri yerine getirmeye çalışıyor. Eskiden fişlemeler gizli yapılırdı. Şimdi utanmadan fişlemeler açıkça yapılıyor” ifadelerini kullandı.
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba , İl Başkanı Enver Kiraz , Merkez İlçe Başkanı, Kadın kolları başkanı Güllü Tuncer ve parti yöneticileriyle birlikte İl Örgütünde gerçekleştirdiği basın toplantısında , Malatya Belediyesi’nin Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek nedeniyle Sevcan Orhan’ın konserinin iptal edilmesini kınadığını belirtti.
 
HALK TAHRİKE KAPILMADI
 
“ Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görülmemiş eylemler yaşanıyor” diyerek açıklamasına başlayan Ağbaba “Türkiye’deki son 10 yılda gerçekleştirilen baskıcı uygulamalara, dayatmalara karşı Taksim’de Gezi Parkında bir çığlık yükseldi. O çığlık gazlandıkça, coplandıkça, tazyikli su verildikçe büyüdü. Tüm Türkiye var olan politikalara dur dedi. ‘Bizi kendine benzetmeye çalışma’ dedi. Dünyanın en barışçıl eylemleri, Başbakanın talimatıyla yangın yerine çevrildi .Başbakanın söylemlerine rağmen tahrike kapılmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başbakan yüzde 50’yi evde zor tutuyorum dedi ama yüzde 50 Başbakan’ı dinlemedi. Başbakan onları saldırtmaya çalıştı ama sağduyu galip geldi” ifadelerini kullandı.