Gündem
08 Haz 2013 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

GEZİ PARKI EYLEMİ SAPIKLARA YARADI! TAKVİM'İN MANŞETİ OLAY YARATACAK!

Takvim Gazetesi'nin manşetinde yer alan tecavüz haberi, Gezi Parkı eylemcilerinin hiç hoşuna gitmeyecek.

Takvim gazetesi, bugünkü manşetine taşıdığı haberle Gezi eylemlerine katılan veya destekleyenleri hayli kızdıracağa benziyor.
 
Gazetenin Mevlüt Yüksel imzalı haberinde, biri Taksim diğeri Kadıköy’de olmak üzere eylemden iki genç kadının tecavüze uğradığını duyurdu. "Eylemleri fırsat bilen zihin özürlüler" gibi cümlelerin geçtiği haberde"Fırsat bilerek ortalığı adeta savaş alanına çevirenler, masum vatandaşların da canını yakıyor." denildi. Ayrıca Takvim’in haber için attığı manşet ise şu şekilde oldu: Çapulcular.

İşte Takvim’in Mevlüt Yüksel imzalı o haberi;

GEZİ’DE DEHŞET

Gezi Parkı eylemlerinde tecavüz dehşeti yaşandı. 17 yaşındaki bir genç kız Taksim’de, 31 yaşındaki Faslı bir kadın da Kadıköy’deki eylemler sırasında tecavüze uğradı...
 
İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp, kısa sürede yurdun büyük bölümüne yayılan eylemlere tecavüz gölgesi düştü. Kadıköy ve Taksim’de biri 17, diğeri 31 yaşında iki kadın eylemci tecavüze uğradı. Mağdurlar yaşadıkları şokla sarsılırken; polis saldırganların yakalanması için harekete geçti. Herkesin kanını donduran olaylardan ilki 2 Haziran Pazar gecesi Kadıköy’de meydana geldi. Lise öğrencisi Z.Y. (17), Gezi Parkı eylemlerine destek olmak amacıyla Bağdat Caddesi’ndeki yürüyüşe katıldı.

’SENİ ÖLDÜRÜRÜM’
 
Bir süre sonra annesi eve dönerken Z.Y., "Ben biraz daha kalacağım" dedi. Genç kız saat 23.00 sıralarında evine dönmek için eylemci gruptan ayrıldı. Sahil yolunu takip ederek evine dönüyordu ki, bir saldırgan yolunu kesti. Genç kız dehşet dolu dakikaları şikayet tutanağında şöyle anlattı: "Şaşkınbakkal ile Kuleli Yalı Evleri arasından bir yolda ilerlerken, 20-25 yaşlarında 1.70 boylarında, siyah saçlı biri saçlarımdan tutarak beni yeşil alana götürdü. Ağzımı kapattı. Telefonumu uzağa fırlattı. Beni öpmeye çalıştı; ’Sesini çıkarma seni öldürürüm’ dedi... İşini bitirdikten sonra ’telefonumu alacağım" bahanesiyle yanından ayrıldım ve kaçarak bir restorana sığındım. Eve dönerken bir komşumuz gördü. Ona anlattım. O da anneme söyleyince olay ortaya çıktı. Annemden gizlemiştim."
 
PARASINI ALDI
 
Fas uyruklu B.T. (31) de Z.Y. ile aynı kabusu yaşadı. Olay, 5 Haziran Çarşamba gecesi saat 23.30’da Gezi Parkı yakınlarında meydana geldi. Eylem sonrası evine dönen B.T., iki saldırganın sırtına bıçak dayayıp kendisini zorla ıssız bir yere götürdüklerini söyledi. Saldırganlar tecavüz ettikten sonra çantasındaki bin doları da alarak kaçtı. Zanlıların birinin uzun boylu ve esmer diğerinin ise orta boylu olduğu öğrenildi.
 
POLİS ALARMA GEÇTİ
 
Eylemleri fırsat bilen zihin özürlüler kirli emellerine Kadıköy ve Taksim’de ulaştı. Alarma geçen polis, saldırganların yakalanması için kameraları incelemeye aldı. Faslı B.T. Harbiye Karakolu’na sığındı. Polis MOBESE kameralarına ait görüntüleri incelemeye başladı. Yaşadıkları şokun etkisiyle sarsılan iki mağdur kadın saldırganların bir an evvel yakalanmasını istediklerini söyledi. Z.Y., gördüğünde tecavüzcüyü tanıyacağını ifade etti.
 
CAN YAKIYORLAR
 
İstanbul’da başlayıp yurt geneline yayılan eylemleri fırsat bilerek ortalığı adeta savaş alanına çevirenler, masum vatandaşların da canını yakıyor. Gösterilere katılan yasa dışı örgüt üyeleri, esnafın dükkanına ve devlet araçlarına zarar veriyor...