Gündem
29 Ağu 2013 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:22

GEZİ ECZANESİ ÇALINTI ÇIKTI!

Taksim Gezi olayları sonrasında ele geçirilen ilaçlar ilginç bağlantıları ortaya çıkardı.

Gezi Parkı olayları sonrasında göstericilerden ele geçirilen ve polis tarafından el konulan ilaçlar basına gösterildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan tasnif sonucunda 22 bin 318 adet muhtelif tıbbi malzeme, 7 bin 690 adet çeşitli ilaç, 519 adet serum tespit edildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü Bakırköy Bölge Deposu’nda sergilenen tıbbi malzemeler, ilaçlar ve serumlar dikkat çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden teslim alınan ilaçlar arasında üzerinde ‘Hastane malıdır, satılamaz’ ibaresi bulunan serumlar ise dikkat çekti.

Halen eczanede görülüyor

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Verilen bilgiye göre, göstericilerden ele geçen ve Sağlık Müdürlüğü’ne ait depoda bulunan 2 bin 162 kutu ilacın, İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtlarına göre halen eczanelerde olduğu belirtildi. Açıklamada, “66 kutu ilacın çeşitli ecza depolarında, 11 kutu ilacın hastanelerde ve 41 kutu ilacın da üreticide olduğu tespit edilmiştir. Depoda kalan 3 bin 583 kutu ilaç kare kodsuz olduğundan dolayı takibi yapılamamıştır” denildi.

Soruşturma devam ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında elde edilen bilgilerin Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’na iletildiği ve bundan sonraki sürecin bakanlık tarafından yürütüleceği kaydedildi. Ele geçirilen ilaçların ve tıbbi malzemelerin imha edileceğini açıklandı.