Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz

Gitmenin yasak olduğu dünyanın en gizemli adası Kuzey Sentinel Adası, Covid-19'un ulaşamadığı tek yer olabilir. Gezegendeki en tenha noktalardan biri olan ada, içinde yaşayanların düşmanca tavırları yüzünden aynı zamanda gezegendeki en izole yer olarak kalmaya devam ediyor.

Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz - Sayfa 1

2020'de koronavirüs pandemisi başladığından beri hastalık tüm dünyaya yayıldı. Ancak dünya haritasının Hint Okyanusu'ndaki Kuzey Sentinel Adası da dahil olmak üzere virüsün ulaşamadığı iddia edebilecek bazı kısımları henüz var.

110
Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz - Sayfa 2

Kuzey Sentinel Adası'nda yaşayan Sentinel kabilesinin yaklaşık 60.000 sene önce Afrika'dan Asya'ya göçtükleri tahmin ediliyor. Medeniyeti reddeden bu vahşi kabile adaya kimseyi sokmuyor.

210
Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz - Sayfa 3

400 kişilik bir kabilenin yaşadığı tahmin edilen ada, Covid-19 salgınına kadar defalarca kez maceraperestler tarafından ziyaret edilmeye çalışıldı. Yıllar boyunca, kabileyi ve çok yakınlaşmaya cesaret eden insanları içeren birçok trajik olay yaşandı.

310
Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz - Sayfa 4

ADAYA KİMSEYİ SOKMUYORLAR
Adanın yakınından geçen gemiler kaza yaptıklarında ya da karaya oturduklarında kabile oklarla kazazedelere saldırıp adaya sokmamışlar. 2006 yılında ise adaya fazlaca yaklaşan 2 balıkçıyı öldürmüşler.

410