Ekonomi
04 Haz 2021 10:43 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 10:47

Getir, 555 milyon dolar yeni yatırım aldı

Pandemi döneminde büyük bir yükseliş yakalayan hızlı teslimat şirketi Getir, 7.56 milyar dolar değerleme ile 555 milyon dolar daha yatırım aldı.

Getir, Ocak ve Mart aylarında iki fonlama turunda 428 milyon dolar yatırım almış ve 2.6 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Bu son yatırım turuyla Getir altı ayda yaklaşık 1 milyar dolar yeni yatırım almış oldu.

Şirket tarafından yayımlanan bültende, Getir’in kurucusu Nazım Salur, “Yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işlerimizi daha hızlı büyütmeye, hem de yeni ülkelerde bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de büyüme modelini kanıtlaması ve yurt dışında büyüme planlarıyla değerlemesi hızla artan Getir, İngiltere ve Hollanda’da da faaliyet gösteriyor.

"ABD’ye girmeye karar verdik"

Şirket bu ay Paris ve Berlin’de, yılın son çeyreğinde ise ABD pazarında faaliyete geçmeyi hedefliyor. Bu fonlama turunda şirketin ortakları arasına Silver Lake, DisruptAD ve Mubadala Investment Company de katıldı.

Salur, yatırım haberini ilk olarak bildiren Financial Times’a yaptığı açıklamada da, “Bu kadar sık yatırım almamızın sebebi bu yıl ABD’ye girmeye karar vermiş olmamız. Bize benzer bir sürü şirket ortaya çıkmaya başladı. Bu işi biz yapmazsak başkaları yapacak” dedi.

ETİKETLER
#GETİR #yatırım