Gündem
21 Mar 2011 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

GERÇEK HAYATTAN KARELER SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE SERGİLENDİ

"TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2010" yarışmasında derece olan fotoğraflar, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sergilendi.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilen "Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2010" yarışmasında derece olan fotoğraflar, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sergilendi.

SÜ İletişim Fakültesi sergi salonunda gerçekleştirilen açılış törenine SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, TFMD Başkanı Rıza Özel, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Mürsel Çetin, TFMD Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kavas, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Cem Özdel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

-"BAKIŞ AÇISI OLUŞTURMALILAR"-

SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sümer, fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimizin haber fotoğrafçılığı konusunda kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu sergide yer alan fotoğraflar çok özel ve değerli fotoğraflardır. Gerçek yaşamdan kesitlerin sunulduğu fotoğrafları öğrencilerimiz dikkatle inceleyip kendilerine bu alanda bir bakış açısı oluşturmalılar. Bu serginin öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

-"GERÇEK HAYATTAN KARELER"-

TFMD Başkanı Rıza Özel, geçen yıl düzenledikleri yarışmaya bin 632 fotoğraf katıldığını, bunlardan 63’ünün ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Gerçek hayattan karelerle sunulan fotoğrafların haber fotoğrafçılığı konusunda özellikle İletişim Fakültesi öğrencilerine çok şey katacağını ifade eden Özel, "Burada açtığımız sergide özenle seçtiğimiz 40 fotoğraf var. Foto muhabirliği alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler bu fotoğraflardan çok şey öğrenebilir. Bu amaçla İletişim Fakülteleri ile birlikte birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sergi, Dekan Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Mürsel Çetin, SÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Gazetecilik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şeker tarafından açıldı.

Açılışının ardından Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, protokol üyelerine sergide yer alan fotoğraflarla ilgili detaylı bilgi verdi. Dekan Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, günün anısına Özel’e çini tabak hediye etti.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.