Polemik & Kulis
13 Eyl 2012 23:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:08

GERÇEK BAŞÖRTÜLÜ REYTİNG ALAMAZ ÇÜNKÜ SEVİŞMEZ, ÖPÜŞMEZ!

Mutlu Tönbekici ve Esra Elönü başörtülü karakterleri ve muhafazakar yaşam tarzını konu alan hikayesiyle dikkat çeken diziyi canlı yayında tartıştı...

ATV’nin yeni dizisi Huzur Sokağı tartışılmaya devam ediyor. Muhafazakarların büyük ilgi gösterdiği diziyi köşesinde eleştiren Vatan yazarı Mutlu Tönbekici ile Haber 7 yazarı Esra Elönü canlı yayında tartıştı.

AÇIK VE KAPALI KADINLAR ARASINDA AHLAK FARKI MI VAR?

Tönbekici dizinin senaryo ve öykü açısından hayatın gerçeklerine ters olduğunu söylerken dizide örtülü ve açık kadınların açık bir "ahlak ve karakter" farkıyla yansıtıldığını söyledi. "Dizide başı açık olan bütün kadınlar kötü" diyen Vatan yazarı şöyle devam etti:

LİBYA’DAKİ ABD ELÇİSİNİ HATIRLATTI: MÜSLÜMANLAR HOŞGÖRÜLÜ DEĞİL

"Benim izlediğim bölümde başı açık olan kişiler tüm olumsuz özellikleri taşıyor. Bir tane iyi kişi yok başı açık kızlar arasında. Tüm örtülü karakterlere olumlu özellikler atfedilmiş. Dizilerde türbanlılar öpüşemez, sevişemez, kötülük yapamaz. Bu ne? Libya’da ABD elçiliğine yapılan saldırıda gördük. Müslümanlar hiç de hoşgörülü değil."

GERÇEK BAŞÖRTÜLÜ REYTİNG ALAMAZ ÇÜNKÜ SEVİŞMEZ ÖPÜŞMEZ!

Asıl meselenin Huzur Sokağı değil sektörün kendisi olduğunu savunan Esra Elönü ise "gerçek hayattaki bir başörtülü oynatamazsınız, çünkü sevişmez öpüşmez reyting alamazsanız" dedi.

"BU SEKTÖRÜN NE ÜZERİNDEN DÖNDÜĞÜ BELLİ"

"Mesele herhangi bir oyuncuyu alıp bir başörtü dolamak değil, mesele gerçek hayattaki bir başörtülüyü oraya koymak. Gerçek hayattaki bir başörtülüyü alıp bu dizilere koyarsanız hiç reyting alamazsınız. Çünkü bunu seviştiremezseniz öpüştüremezsiniz. Şu anda sektürün ne üzerinden döndüğü belli. Böyle bir şey yaparsanız infial çıkar. İnsanlar şu anda başörtüsünü bir dindarlık kesekağıdı olarak görüyorlar, dindarlaşmanın bir aracı olarak görüyorlar."