Dünya
25 Kas 2023 18:54 Son Güncelleme: 25 Kas 2023 21:17

George Floyd'u öldüren eski polis Derek Chauvin hapishanede bıçaklandı

George Floyd'u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin, hapishanede bıçaklandı.

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin, hapishanede bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Chauvin, 2020 yılında Floyd'un ölümüne sebep olduğu için hüküm giymişti.

Eski polis memuru beyaz Derek Chauvin, ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020'de siyahi Amerikalı George Floyd'u dizlerini boğazına dayayarak öldürmüştü. Bu olayın ardından ABD'nin dört bir yanında başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, diğer ülkelere de yayılmıştı.

BIÇAKLANARAK AĞIR ŞEKİLDE YARALANDI

AP haber ajansına konuşan bir kişi, Chauvin'in bir başka mahkum tarafından bıçaklanarak ağır bir şekilde yaralandığını aktardı. The New York Times gazetesi de iki kaynağa dayandırdığı haberinde Chauvin'in saldırıya uğradığını yazdı.

OLAYI DOĞRULADILAR

ABD'de hapishanelerin yönetiminden sorumlu olan kurum da yaptığı açıklamada, Tucson şehrindeki bir hapishanede bir mahkumun bıçaklandığını, mahkuma ilk yardım müdahalesinin yapılmasının ardından hastaneye kaldırıldığını belirtti. Mahkumun adı açıklanmadı.

ALDIĞI HÜKME YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLMİŞTİ

Chauvin, 2020 yılında Floyd'un boğazına dokuz dakika boyunca dizlerini dayamasının ardından ölümüne yol açmış, birkaç farklı suçtan hüküm giymişti. Yüksek Mahkeme ise daha yeni verdiği kararında Chauvin'in adil yargılanmadığına yönelik aldığı hükme yaptığı itirazı reddetmişti. Floyd'u öldürmekten 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Chauvin, Temmuz 2022'de de Floyd'un kişisel haklarını ihlal etmekten 20 yıl daha ceza almıştı.