Radar Hattı
27 Haz 2007 12:53 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:49

GENERALLERİ HEDEF GÖSTEREN VAKİT'E PARA CEZASI KESİLDİ!..

Generalleri terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla yargılanan Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon'a 23 bin 155 YTL, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy'a da 11 bin 582 YTL tutarında ön ödeme emri çıkarıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Nuri Aykon ve Harun Aksoy katılmadı.
Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Adnan Babadağ, Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin suç tarihindeki tirajı dikkate alınarak, yeniden ön ödeme emri çıkartılmasını talep etti.

Savcı Babadağ'ın talebi doğrultusunda karar veren mahkeme heyeti, daha önce 24 bin 483 YTL istenen Nuri Aykon için 23 bin 155 YTL, 12 bin 243 YTL istenen Aksoy için ise 11 bin 582 YTL para cezası vererek, ön ödeme emri çıkarttı.

Sanıkların 10 gün içinde bu para cezalarını ödemeleri halinde davanın düşeceğini belirten mahkeme heyeti, ödeme yapılmaması halinde ise sanıkların yokluğunda karar verileceğini hükme bağladı.
Duruşma, sürecin beklenmesi amacıyla ertelendi.

MÜTALAA

Geçen duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Babadağ, 28 Şubat 2006 tarihli Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin birinci sayfasında, "Halk onları mahkum etti, sıra yargıda" başlıklı yazı ile terörle mücadelede görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinde görev yapmış bazı generallerin fotoğraflarının yayınlandığını kaydetmişti.

Savcı Babadağ, dava konusu yazıda generallerin, "halk tarafından kabul edilmeyen ve rağbet görmeyen bazı eylemler"den sorumlu gösterildiğini ifade ederek, yine söz konusu yazıda "yargı mensuplarının brifinglerle yönlendirildiği ve 28 Şubat darbecilerinden halkın hesap sormasının istendiğini" belirtmişti.

Bu şekilde generallerin terör örgütlerine "halk düşmanı" gibi gösterilerek hedef haline getirildiğini anlatan Savcı Babadağ, sanıklar Nuri Aykon ile Harun Aksoy'un, Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinin 1. ve son fıkraları uyarınca "Basın yoluyla kamu görevlilerini terör örgütlerine hedef göstermek" suçundan para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.