Gündem
24 Nis 2012 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:34

GENELKURMAY'DAN YILMAZ ÖZDİL'E CEVAP!

Anıtkabir'i ziyaret eden kişi sayısının açıklanmamasına tepki gösteren Yılmaz Özdil'e TSK cevap verdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada ziyaretçi sayısının yıllık olarak açıklandığına dikkat çekilerek, ’TSK’nin; ATA’sına ve O’nun mirasına bağlılığı tartışılamaz.’ denildi

İşte TSK’dan yapılan o açıklama

Açıklama:

1. Bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Anıtkabir ziyaretçi sayılarının yayımlanması hakkında haber ve yorumlara yer verilmiştir.

2. Genelkurmay Başkanlığı İnternet sitesinin düzenlenmesi, Genelkurmay Başkanlığının tasarrufundadır.

3. 12 Ocak 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı İnternet sitesi yeniden düzenlenmiş ve bu kapsamda site içeriğinde bazı yenilikler yapılmıştır. Ana sayfamızda; "Güncel Duyurular", "Olaylar" ve "TSK Hakkında" başlıkları ile TSK’nin faaliyetlerinin fotoğraflar ile desteklenerek kamuoyuna duyurulması esas alınmıştır. Bu çerçevede, güncellenen sitemizde, Anıtkabir ziyaretçi sayısı, Anıtkabir sitemizde yıllık olarak verilmeye başlanmıştır. Günlük ziyaretçi sayısı, tarafımızdan kayıt altına alınmaya devam edilmektedir.

4. Basında ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar açıklama getirmememizin tek nedeni; TSK’nin, hiçbir temel dayanağı olmayan iddialarla, tartışmaların içine çekilmesine fırsat vermemektir.

5. TSK’nin; ATA’sına ve O’nun mirasına bağlılığı tartışılamaz.

YILMAZ ÖZDİL NE YAZMIŞTI?