Gündem
22 Şub 2015 09:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Genelkurmay'dan operasyon açıklaması: 'Kod adı Şah Fırat'

Türkiye'nin, Suriye topraklarında bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerleri tahliye etmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde sabah erken saatlerde yayınlanan basın bildirisinde, Suriye topraklarındaki Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerin tahliye edilmesine ilişkin bazı detaylar aktarıldı. Genelkurmay, Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun ve karakoldaki “manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler”in yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne getirildiğini duyurdu. Tahliye için “haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak” ifadesi dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

"Şah Fırat" Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.