Gündem
09 Eyl 2014 05:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:39

Genelkurmay'dan gece yarısı açıklaması! Çatışma...

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırdan ellerinde...

Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye sınırdan ellerinde çuvallarla ülkeye girmeye çalışan 70 kişinin, ikazlara ateşle karşılık verdiğini bildirdi.

ÜÇ GRUBA AYRILDILAR

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden olayın, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Reyhanlı Bükülmez Hudut Karakolu Komutanlığı sorumluluk sahasında meydana geldiğini duyurdu.  Açıklamada, ellerinde çuvallar bulunan 70 kişilik bir grubun, üçe bölünerek Suriye'den Türkiye'ye doğru yaklaştıklarının tespit edildiği, bunun üzerine bölgeye Ani Müdahale Timi (AMT) ve bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edildiği aktarıldı. Açıklamada şu bilgelere yer verildi:

"Kaçakçılara AMT tarafından 'Dur' ikazında bulunulmuş, ikaza uymayan şahıslara uyarı amaçlı olarak havaya ateş açılmıştır. Açılan bu uyarı ateşi sonucu, şahıslar Suriye'de geldikleri istikamete doğru kaçmışlardır. Ancak, kısa bir süre sonra, Suriye'de anılan şahısların kaçtığı bölgeden Kaleşnikof piyade tüfekleri ile AMT personeline ateş edilmiş, AMT tarafından da ateş edilen bölgeye derhal karşı ateş açılmıştır. Yapılan karşı ateşler sonucunda, Suriyeli şahısların ateşi kesilmiş ve anılan şahıslar Suriye istikametine doğru bölgeden uzaklaşarak gözden kaybolmuşlardır. Unsurlarımızın bu müdahalesi sonucu kaçakçılık girişimi engellenmiştir."