Gündem
01 Eyl 2014 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Genelkurmay Zaman yazarının hislerine tercüman olmuş!

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, Genelkurmay Başkanı Özel'in çözüm sürecini hedef alan sözlerine tam destek verirken "hislerime tercüman oldu" dedi...

Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel'in çözüm sürecini hedef alan sözleri hükümete yakın medyada tepki ile karşılanırken Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan şaşırtan bir çıkış yaparak "Genelkurmay Başkanı kamuoyunun (ve benim de) hislerine kestirmeden tercüman oldu" dedi.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR" RESTİ

Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gerekeni söyleriz. 30 yıldır bu mücadeleyi biz yürütüyoruz. Kırmızı çizgi, bölünmemek, bütünlük" demişti.

ÇÖZÜM SÜRECİ HÜKÜMETİN KUCAĞINDAKİ MAYIN!

Özel'in gösterdiği tutumu destekleyen Ahmet Turan Alkan, çözüm süreci için "hükûmetin kucağındaki mayın" dediği yazısında AK Parti'nin 2015 seçimlerine kadar Kürt sorunu için esaslı bir adım atmaktan kaçınacağını yazdı.

İşte Alkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

GENELKURMAY BAŞKANI HİSLERİME TERCÜMAN OLDU!


Çözüm süreci, hükûmetin kucağındaki mayın. İşte genelkurmay başkanı, “İçinde ne olduğunu bilmiyoruz; öğrenince tavrımızı belirleriz” diyerek kamuoyunun (ve benim de) hislerine kestirmeden tercüman oldu. Tahminime göre genel seçimlere kadar bu süreç, küçük tavizlerle ertelenecek ve PKK-HDP çizgisinin heyecanı yüksek tutulacaktır fakat çözümden murad edilen neyse, onu ancak “muazzam 2015 başarısı”ndan sonra görebileceğiz. “İdare-i maslahatçılar esaslı reform yapamaz” sözünde eğer hikmet varsa, kabineden, Davutoğlu markasını taşıyan cüretkâr yeni atılımlar beklenmez. Pratik olalım: Oyları koruyup bir miktar da artırarak selâmetle haziranı bulmak, en gerçekçi hükümet programı sayılmalıdır.