Gündem
24 Haz 2011 19:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

GENELKURMAY SÖZCÜ'NÜN HANGİ HABERİNİ YALANLADI?

Genelkurmay Başkanlığı, Sözcü Gazetesi'nde yer alan yalan habere tepki gösterdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonların durduğunu iddia eden Sözcü, bugün tekzip yayınladı.

Sözcü Gazetesi'nde bugün, Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen bir Düzeltme ve Cevap Metni yayınlandı.

Sözcü'nün 4 Nisan tarihli "Seçimden Sonra Apo'ya Ev Hapsi Çıkaracaklar" başlıklı haberini yalanlayan Genelkurmay, Bölücü Terör Örgütüne yönelik operasyonların durdurulduğu iddialarının asılsız olduğunu ifade etti.

İşte Sözcü'de yayınlanan Düzeltme ve Cevap Metni:

1. Gazetenizin 4 Nisan 2011 günlü sayısında Saygı Öztürk tarafından kaleme alınan ve 1 ile 8 inci sayfalarında yer alan "Seçimden Sonra Apo'ya Ev Hapsi Çıkaracaklar" başlıklı makalede, Prof. Ümit ÖZDAĞ ile bir söyleşiye yer verilmiştir. Bu söyleşide, Prof. Ümit ÖZDAĞ'a atfen, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Bölücü Terör Örgütüne yönelik operasyonların, Jandarma tarafından ise arama- tarama faaliyetlerinin durdurulduğu mealinde ifadelere yer verilmişti.

2. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinin Bölücü Terör Örgütü ile Mücadele bölümünde listelenen olaylarda, yılbaşından bu yana ele geçirilen terörist, malzeme ve patlayıcıların açıkça belirtilmiş olmasıdır. Örneğin, 2011 yılı Ocak ayından söyleşinin yapıldığı 04 Nisan tarihine kadar geçen süre içinde toplam 15 terörist etkisiz hale getirilmiş, 20 terörist ise yakalanmış veya teslim olmak zorunda bırakılmıştır. Ayrıca icra edilen operasyonlarda çok miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi de ele geçirilmiştir. Dolayısıyla bahse konu ifadeler gerçekleri yansıtmamaktadır.

3. Türk Silahlı Kuvvetleri Bölücü Terör Örgütü ile mücadelesini 5422 sayılı Kanun 11/d maddesi uyarınca, valiliklerin talepte bulunduğu hallerde: 2011 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu amaç doğrultusunda, ilkbahar-yaz tertiplenmesi döneminde operasyonel gücü yüksek birlikleri bölgeye sevk etmiş bulunmaktadır.

4. Söz konusu habere ilişkin olarak bu düzeltme ve cevap yazısının 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14'üncü maddesine atfen tebliğinden itibaren üç gün içinde ilk nüshanızda aynı sayfa ve sütunlarda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanmasını, her türlü yasal hakkımız saklı kalmak koşuluyla bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tayyar SÜNGÜ

Tuğgeneral

İletişim Daire başkanı