Polemik & Kulis
07 Nis 2016 15:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Genelkurmay o yazarı "Acil" koduyla askeri savcılığa çağırdı! (Medyaradar/Özel)

Genelkurmay Askeri Savcılığı Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı "Acil" koduyla ifade vermeye çağırdı.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 27 Mart 2016'da kaleme aldığı köşe yazısında "TSK içinde bir Fethullahçı yapılanma olduğu" iddiasını dile getirerek, "Rus uçağının da bir Fethullahçı F-16 subayı tarafından düşürüldüğünü" öne sürmüştü. Uçağın düşürülmesinin Türkiye’nin karşısına çıkardığı zorluklara vurgu yapan Kütahyalı, “F-16 pilotlarının bile en az yüzde 50’sinin Fethullahçı olduğuna dair çok sağlam raporlar var. 2016 yılında TSK’dan toplu şekilde atılacak bunlar. Hulusi Akar direnmeye kalkarsa da istifasını verir. Bu kadar basit” görüşünü dile getirmişti. 

Kütahyalı'nın bu köşe yazısının ardından Genelkurmay Başkanlığı sert bir "darbe bildirisi" yayınlayarak, "Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadesini kullanmıştı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı suç duyurusu üzerine harekete geçti ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya "çağrı kağıdı" gönderdi. Gönderilen çağrıda Kütahyalı'nın yarın(Cuma) saat 10.00'da Ankara'da bulunan Genelkurmay Askeri Savcılığı'na ifadeye gelmesi istendi. Kütahyalı'nın talimatlı olarak İstanbul'da sivil mahkemeye ifade vermek istediği ancak bunun kabul edilmediği öğrenildi. 

MEDYARADAR/ÖZEL