Gündem
27 Eki 2012 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:18

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN MEDYAYA YALANLAMA!

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'ye ABD tarafından asker yollandığı haberlerini yalanladı..

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’de meydana gelen gelişmeler kapsamında Türkiye’de görevlendirilen ABD askeri personeli ve birliğinin bulunmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gelişmeler kapsamında, Türkiye’ye ABD tarafından asker yollandığı ifade edildiği belirtildi.

Dost ve müttefik ABD Silahlı Kuvvetlerinin, 11 Aralık 1980’de imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması kapsamında İncirlik/Adana’da, 14 Eylül 2011’de imzalanan protokole göre Kürecik/Malatya’da ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde faaliyet gösteren Savunma İşbirliği Ofisi (ODC) Başkanlığında askeri personelinin görev yaptığı kaydedilen açıklamada, belirtilen askeri personelin dışında, Suriye’de meydana gelen gelişmeler kapsamında Türkiye’de görevlendirilen ABD askeri personeli ve birliğinin bulunmadığı bildirildi.

İŞTE O HABER

ABD: Türkiye’ye asker gönderdik

Avrupa’daki ABD güçlerinin komutanı Mark Hertling, Suriye’deki olayların ardından Türkiye’ye son dönemde ‘az sayıda’ asker yolladıklarını ve bu askerlerin istihbarat paylaştığını açıkladı. Hertling, Türkiye’nin talebi üzerine askerlerinin tahliye operasyonlarında kullanılabileceğini, bunun için helikopter gibi desteğe ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Ancak henüz kendilerine böyle bir talep ulaşmadığını aktaran Hertling, “Türkiye, yaklaşan kış ve sınırdaki insani krizle nasıl başa çıkacağı konusunda endişeli” dedi. Daha önce de ABD’nin, Türkiye’nin Suriye sınırına da özel birlikler konuşlandırdığı öne sürülmüştü.