Gündem
18 Haz 2015 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Aydın Doğan açıklaması!

‘Türkmen’e yardımı Doğan hortumladı’ başlıklı haberle ilgili açıklama yapan Genelkurmay, ihaledeki usulsüzlük iddialarının askeri yargının görev alanı dışında olduğu için işlem yapılamadığını belirtti.

Genelkurmay Başkanlığı, Aydın Doğan'a 1.2 milyar kıyak yapılan akaryakıt ihalesiyle TSK'nın bir ilgisinin olmadığını açıkladı. Irak ve Suriye'dekiTürkmenlere yardımı finanse etmek için yapılan akaryakıt ihalesinde yüzbinlerce ton petrolün ton başına 50 dolar fiyat veren şirket yerine tonu 10 dolardan o dönem Aydın Doğan'a ait olan Petrol Ofisine verildiğinin ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü.

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı özel açıklamada, ihalenin Özel Kuvvetler Komutanlığıyla bir ilgisinin olmadığını, ihaledeki usulsüzlük iddialarının askeri yargının görev alanı dışında olduğu için işlem yapılamadığını belirtti. Açık arttırma usulüyle yapılan ihalede, 450 bin ton petrolün, ton başına 50 dolar veren Tarhan şirketine değil de, tonu 10 dolardan o dönemde Aydın Doğan'a ait olan Petrol Ofisine verildiği iddiası ilk kez, Jandarma Asayiş Bölge Eski Komutanı emekli Korgeneral Altay Tokat tarafından gündeme getirilmişti.

Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı DYP Eski Milletvekili Tevfik Diker de, bu ihalelerde Aydın Doğan'ın şirketi Petrol Ofisine yapılan kıyağın 1.2 milyar lira olduğunu söylemişti.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihalenin 13 Temmuz 2001 tarihinde Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı'nca (TİKV) yapıldığı belirtilerek, bu vakfın Özel Kuvvetler Komutanlığı'yla da herhangi bir resmi bağının bulunmadığı kaydedildi. Bu çerçevede ihale sürecine yönelik usulsüzlük iddialarının da askeri yargının görev alanı dışında olduğuna dikkat çekildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın bu açıklamasının ardından, E. Korg. Altay Tokat ve Yolsuzla Mücadele Derneği Başkanı Tevfik Diker'in gündeme getirdiği 1.2 milyar liralık yolsuzluk iddiasında, şimdi gözler sivil yargıya döndü.(Star)