Gündem
30 Eki 2013 06:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL: AHMET MEHMET İSTEDİ DİYE İSTİFA ETMEM!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel 29 Ekim resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı, Balyoz davasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri ve istifa çağrılarına yanıt verdi: "Ben TSK'yı siyasallaştırmamaya çalışıyorum; Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem."

Genelkurmay Başkanı Org. General Necdet Özel, Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Balyoz davası ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Özel, "Ben silahlı kuvvetleri siyasallaştırmamak için çabalıyorum. Her türlü siyasi akımdan uzak tutmaya çalışıyorum" dedi.

Silahlı kuvvetlerin mutlak itaat ve disipline dayalı bir sistem olduğuna dikkat çeken Özel, Bu tür yıkıcı eleştirilerin bu yapıda bir zaafiyet doğurması halinde Türkiye'nin bekasının da etkileneceğini söyledi.

Kendisine yönelik istifa çağrılarına da değinen Özel, şunları kaydetti:

"Beni kişisel olarak hedef tahtasına oturtursanız, ben de insanım, bir süre sonra beni de bulamayabilirsiniz. Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. İstifa onurlu ve kişisel bir iştir. Öyle Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem.

Ben buraya elimi taşın altına sokarak geldim. Zor bir dönemde bu göreve oturdum. Ben milletin güvenine bakarım, onu kaybedip kaybetmediğime bakarım öncelikle. Ben millete hizmet için buradayım, herhangi bir kaygım yok."