Gündem
24 Mayıs 2015 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Genel Kurulda salon karıştı! BJK TV yayını kesti!

Beşiktaş'ın İstanbul Kongre Merkezi'nde devam eden Mali Genel Kurulu'nda salon karıştı. BJK TV yayını kesti...

Beşiktaş Kulübü'nde, 2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Toplantının yaklaşık 1 saat gecikmeli başlaması salonda protestolara neden oldu. Ayrıca faaliyet raporu okunurken kadın voleybol takımının küme düştüğü okununca salonda alkışlı protesto yaşandı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılımın oldukça fazla olduğu gözlenirken, kongrenin Divan başkanlığına Uluç Gürkan seçildi. Saat 11:00 itibarıyla kongreye 1371 kişinin katıldığı okunurken bu sayının zaman geçtikce artması bekleniyor.

Toplantı, kongre Divan başkanlığı seçimi için üyelerin salona geç girmesi ve önergenin de geç verilmesi sebebiyle 1 saatlik bir gecikme ile başlayınca salonda protestoların yaşanmasına neden oldu.

Toplantıda daha sonra Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kulübün idari faaliyetleri ile ilgili son bir yılını anlatan konuşma yaptı. Ürkmezgil'in konuşması esnasında bayan voleybol takımının küme düştüğünü söylemesi, üyelerin alkışlı protestosuna neden oldu. Raporun okunması sırasında bu kez hentbol takımının şampiyon olduğunun açıklanmasından sonra diğer üyelerin alkışlaması dikkat çekti.



SALON İKİYE AYRILDI
Toplantı salonunda Başkan Fikret Orman'a yakın üyelerin ön tarafta, muhalefet lideri Serdal Adalı'ya yakın kongre üyelerinin ise salonun orta ve arka kısmında yer alarak tavırlarını ortaya koymaları da dikkat çekti.

ÇEBİ: BEŞİKTAŞ'IN BORCU BİZİM NAMUSUMUZDUR
Genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in kulübün idari faaliyetleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından 2. başkan Ahmet Nur Çebi mali yapı ile ilgili konuştu. Çebi açıklanan borçlar içinde kendi dönemlerine ait borçlanmanın stat haricinde sadece 97 milyon lira olduğunu ve önceki yönetimden kalan faiz ve kur farkları sebebiyle genel borcun bu derece yükseldiğini açıkladı.
Ahmet Nur Çebi kulübü bir önceki yönetimden 583 milyon liralık bir borç ile devraldıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimizde 583 milyon liralık borcu kucağımızda bulduk. Ama Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur ödeyeceğiz" dedi. Önceki dönemden gelen borçları, önce sürdürülebilir sonra da ödenebilir hale getirmek için çabaladıklarını açıklayan Çebi, Yıldırım Demirören döneminden kalan 583 milyon liralık borcun 323 milyonluk kısmının daha önceden kredilendirildiği için faizlerle çok uğraştıklarını da belirtti. Ahmet Nur Çebi, Demirören zamanında yapılan borçlardan kendi dönmelerine yansıyan faiz ve kur farklarının da 182 milyon civarında olduğunu ve bu rakamların 583 milyonun üstüne eklendiğinde zaten 770 milyon liralık bir borca ulaştıklarını ifade etti.

Toplam borcu 867 milyon lira olarak açıklayan Çebi, stada 157 milyon lira borçlandıklarını ve 100 milyon lira daha borçlanma öngördüklerini dile getirdi.



KÜRSÜYE YÜRÜDÜLER
Beşiktaş İdari ve Mali Kongresi'nde Ahmet Gelberi adlı üyenin konuşması esansında başkan Fikret Orman'ın özel hayatı ile ilgili eleştiriler yapmasıyla ortam bir anda gerildi.

Ahmet Gelberi'ye salonda çok büyük protestolar olurken yöneticilerden Basın Sözcüsü Metin Albayrak ve Futbol A Takımı Sorumlu Yöneticisi Mete Vardar kürsüye yürüyerek üyenin konuşmasını sonlandırmasını istedi.

Diğer yöneticiler ve kongre üyeleri tarafından güçlükle zapt edilen Albayrak ve Vardar'ın ardından bir çok üye kürsüyü işgal etti ve Ahmet Gelberi'yi indirmeye çalıştı. Yaklaşık 10 dakika süren karışıklığın ardından kürsü boşaltıldı ve genç üye konuşmasının geri kalan kısmında Başkan Fikret Orman ile ilgili sözlerini geri alarak konuşmasını tamamladı.

BJK TV YAYINI KESTİ

BJK TV yaşananların ardından yayını keserken, Beşiktaş marşları çalan videolar yayınlamaya başladı.

Gelen tepkiler üzerine kanal yeniden kongreden canlı yayın yapmaya başladı. 

SALONDAKİ BİR ÜYE KALP KRİZi GEÇİRDİ
Öte yandan kongre devam ederken bir üyenin kalp krizi geçirdiği ve yakınlarının hastanın yanına gitmesi gerektiği anonsu yapıldı. Kalp krizi geçiren üyenin adının Erdal Coşkun Yağdan olduğu açıklandı.