Gündem
19 Haz 2023 15:20 Son Güncelleme: 19 Haz 2023 15:22

Genel af tartışmasıyla ilgili flaş açıklama

Türkiye'nin gündemine yeniden bir genel af tartışması girerken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. Bir haber sitesinde kendisine atfen yapılan haberin doğru olmadığını belirten Galip Ensarioğlu "Genel af çalışması vardır’ şekilde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır." dedi ve haberi yapan kurumla ilgili yasal süreci başlattığını açıkladı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” şeklinde bir açıklaması bulunmadığını belirtti. 

Türkiye’de genel af ilan edileceğine dair bir süredir çok sayıda açıklama yapıldı.

Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 29 Ekim'de genel af ilan edileceğini ve bu affın “eline silah almamış” ifadesinin konularak siyasi tutukluları da kapsayacağını belirtmişti.

Doğan, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran AK Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan 10 Haber ise Ensarioğlu'nun “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” şeklinde açıklama yaptığı yönünde bir haber yaptı. 

Ensarioğlu’ndan açıklama

Ensarioğlu ise böyle bir açıklama yapmadığını belirterek Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı:

“Bugün 10Haber'de Caner Taşpınar tarafından benim ile ilgili ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde haberler yapılmıştır.

‘Genel af çalışması vardır’ şekilde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim.

Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında Avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur.”