‘Gençlerin gözünden ışık, renk, doku ve İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü 1'inci sınıf öğrencilerinin objektifinden yansıyan ‘Gençlerin Gözünden Işık, Renk, Doku ve İstanbul’ konulu fotoğraf sergisi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı’nda sanatseverlerle buluştu. Sergide Galata Köprüsü’ndeki balıkçılardan mahalle esnaflarına, Boğaziçi’nden camilere kadar İstanbul’un dokusunu oluşturan özgün fotoğraflar yer alıyor. Sanatseverler 28 Ocak tarihine kadar 10.00-19.00 saatleri arasında sergiyi ziyaret

‘Gençlerin gözünden ışık, renk, doku ve İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu - Sayfa 1

İstanbul’un tarihi ve modern mekanlarında çekilen 55 fotoğraf, ‘Gençlerin Gözünden Işık, Renk, Doku ve İstanbul’ adıyla İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Yeni Cami Hünkâr Kasrı’nda sanatseverlerle buluştu. Sergi, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Metin Yener’in hazırladığı proje çerçevesinde düzenlendi. Medya ve İletişim Bölümü 1'inci sınıf öğrencilerinin şehrin dokusuna yaptığı ışık ve renk yolculuğundan elde edilen fotoğraflarla hazırlandı.

113
‘Gençlerin gözünden ışık, renk, doku ve İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu - Sayfa 2

Serginin açılış töreni İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhamit Avşar, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç, İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Komite üyeleri, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Nihat Alayoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Gazeteci Metin Yener ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

213
‘Gençlerin gözünden ışık, renk, doku ve İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu - Sayfa 3

KURALAY: GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, “Bu mekan benim için çok ayrı bir anlam ifade ediyor. Bugün İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak burada daha farklı bir anlam ve önem ifade ettiğinin altını çizmek istiyorum. Biraz önce fotoğrafların bir kısmını görme imkanım oldu, gerçekten çok güzel. Metin hocamı ve arkadaşları tebrik ediyorum. Yıllarca fotoğraf çekmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum İstanbul gerçekten güzel ama sizin objektifinizle daha güzel olmuş, tebrik ediyorum. Böyle güzel bir sergiye imkan verdiği için İTO’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

313
‘Gençlerin gözünden ışık, renk, doku ve İstanbul’ sergisi sanatseverlerle buluştu - Sayfa 4

KÖÇ: İSTANBUL’UN ÇOK GÜZEL KARELERİNİ ÇEKMİŞLER
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç ise “Ticaret Odası olarak biliyorsunuz ayda 1 defa Hünkar Kasrı’mızda çeşitli sergiler yapıyoruz. Dolayısıyla iş dünyası olarak sanata sanatçıya desteklerimizi biliyorsunuz, bugün bununla ilgili de bir aradayız. Bugün özel bir sergimiz var. Bugünün özelliği bir fotoğraf sergisi, Metin Yener hocam ve kıymetli öğrencilerimiz İstanbul’un çok güzel karelerini çekmişler. Emekleri ve çalışmaları için hepsine teşekkür ediyorum, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

413