Gündem
06 Eyl 2023 11:58 Son Güncelleme: 06 Eyl 2023 12:05

‘Gençlere vergisiz telefon’da yeni gelişme! Bakan duyurdu: ‘Çok kısa zamanda…’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlere yönelik vergisiz telefonla ilgili, "Normalde beş yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil, gayemiz bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz. Çok kısa zaman içinde yapılır diye tahmin ediyorum" açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine ilişkin sorular üzerine Mehmet Fatih Kacır, şunları kaydetti:

"Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz."