Gündem
23 Mayıs 2013 14:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

GENÇLER FACEBOOK'TAN TWİTTER'A KAÇIYOR! NEDENİ İSE...

Sosyal ağlar, özellikle genç nüfus üzerinde büyük etkiye sahip bir rol oynuyor ve bu rol günden güne artmaya devam ediyor.

Fakat ebeveynlerin de çocuklarının kullandıkları platformlarda yer alması hızla arttıkça, gençler durumdan rahatsız olmaya başlıyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı son araştırmaya göre gençler, Facebook’un yarattığı sorunlardan sıkılmış durumda. Araştırma, çocuklarını gözetlemek gibi bir niyetleri olsun olmasın, ebeveynlerin Facebook’ta var olmasının gençleri rahatsız ettiğini belirtiyor. Çünkü yalnızca denetim altında oldukları hissi değil, onların yaptıkları paylaşımlar da gençler tarafından pek olumlu karşılanmıyor.

Araştırmada elde edilen verilerde, Facebook üyesi olan gençlerin dörtte üçü arkadaş listesinde bulunan birini silerken, %58’inin de kendisiyle iletişime geçmek isteyen birini engellediği belirtiliyor. Bunun dışında, yine genç üyelerin yarısı, kendi yorumlarını ya da başkalarının yorumlarını siliyor, ayrıca kendilerini etiketlendikleri fotoğraflardan kaldırıyorlar.

Gençlerin kendilerini özgür ifade etmek ve rahat hissetmek için üye oldukları ağlar, yetişkinlerin artmasıyla gençler tarafından terk edilmeye başlanıyor. Buna örnek olarak, geçen sene Twitter kullanan genç oranı %16 iken, bu oranın 2013’te %24’e çıkmasını gösterebiliriz. Üstelik bu %24’lük kesim, Twitter profillerini açık olarak kullanıyor. Oysa Facebook’ta açık profil kullanan genç oranı yalnızca %14 oranında.

Tüm bunların yanı sıra, Facebook’ta üyeliği bulunan gençlerin %70’inin arkadaş listesinde ailelerinden birileri ekli durumda. Bu oran dikkate alındığında, Twitter, Facebook’taki ebeveynlerden kaçan gençleri daha çok ağırlayacağa benziyor.