Televizyon
26 Haz 2012 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:50

GENÇLER EN ÇOK HANGİ DİZİYİ İZLİYOR?

82 üniversitede yapılan araştırmaya göre yılın favori dizileri belli oldu. İşte sonuçlar...

Youth Republic tarafından 82 üniversitede 529 gencin katılımı ile online olarak yapılan ankete göre üniversiteli gençlerin en çok seyrettiği dizi %24’lük bir oran ile “Yalan Dünya”! “Kuzey Güney” ve “Leyla ile Mecnun” ise %9’ar oyla listede ikinci sırayı paylaşıyor!

Gençleri hedefleyen markalar için 360 derece pazarlama iletişimleri çözümleri sunan ve Türkiye’nin her yerinden Lise ve Üniversitelilerden oluşan bir gençlik ağını yöneten, Türkiye’nin lider gençlik pazarlama iletişim ajansı Youth Republic , Türkiye’de gençlerin nabzını tutmaya devam ediyor. 16 -20 Nisan 2012 tarihleri arasında 82 üniversiteden %58’i erkek, %42’si kadın olmak üzere 529 genç ile online görüşülerek yapılan anket üniversiteli gençlerin favori dizilerini ortaya koydu! Listenin başında %24 oyla “Yalan Dünya” yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise %9’ar oyla “Kuzey Güney” ve “Leyla ile Mecnun” var. Bu dizileri %8’er oy ile “Behzat Ç” ve “Suskunlar”, %7 oyla “Muhteşem Yüzyıl”, %5 oyla “Kurtlar Vadisi”, %4 oyla “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, %3 oy ile “Adını Feriha Koydum”, %2 oy ile “Seksenler” ve %1 oy ile “Arka Sokaklar” izliyor. Youth Republic tarafından yapılan ankete katılan gençlerin %7’si ise yabancı dizileri izlediğini belirtiyor. “Diğer” diyenlerin oranı %10, hiç dizi izlemeyenlerin oranı ise %3.

Youth Republic hakkında: Gençleri hedefleyen markalar için 360 derece pazarlama iletişimleri çözümleri sunan ve Türkiye’nin her yerinden Lise ve Üniversitelilerden oluşan bir gençlik network’ünü yöneten, Türkiye’nin lider gençlik pazarlama iletişim ajansı Youth Republic , markaları gençliğe online ve offline kanallarla bağlar. Youth Republic Grubu bünyesinde yeni nesil gençlik araştırma ve trend servisleri veren Youth Insight şirketi, yaratıcı iletişimleri online kanallara entegre eden sosyal medya ajansı Digital Youth, markalara deneyimsel pazarlama çözümleri sunan saha şirketi ve gençleri ve genç profesyonelleri iş hayatına hazırlayan eğitimler veren şirketi Istanbul Business School bulunuyor.Bugün 3000’in üzerinde gence iş veren Youth Republic, Vodafone, Coca Cola Company, Coca Cola İçecek, Unilever, Finansbank, Ülker , Blackberry, Kraft, Avon, Nike gibi daha pek çok şirketin gençlikle arasında köprü olan bir şirketler grubu.