Magazin
28 Nis 2021 07:30 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 07:30

Genç sanatçı Fırat Acar: Bu mutluluğun izahı yok

Genç şarkıcı Fırat Acar, müziğe olan bakış açısını ve sektöre nasıl giriş yaptığını anlattı.

Genç şarkıcı Fırat Acar, müziğe olan bakış açısını ve sektöre nasıl giriş yaptığını anlattı.

Fora fora adlı tekliniz kısa sürede milyomlara ulaştı. Neler söyleyeceksiniz?

İşin özü beklemiyordum diyemem. Lakin bu kadar kısa sürede de bekliyordum dersem yalan olur. Aslında hiçbir sanatçı sanatını icra ederken bu kesinlikle milyonlar tarafından sevilecek diye mücadele etmez. O işten kendi mutluluk duyuyorsa eğer, hazzı tatmış demektir. Nitekim ben de "Fora Fora" adlı şarkıyı yaparken o hazla çalıştık. Bu çalışmanın ardında koca bir ekip, emek var. Aslında "Fora Fora" benim değil, benimle beraber bu yolda çaba gösteren tüm ekip arkadaşlarımın başarısıdır.

Üzerinde çalıştığınız yeni bir single var mı? Ne zaman dinleyicilerin beğenisine sunacaksınız?

Üzerinde çalıştığımız bir değil birden çok parçamız var. Aslında bir şarkıyı çıkartırken sadece şarkının hazır olması yetmiyor. Toplum olarak da buna hazır mıyız, şu an zamanı mı  diye düişünüp duruyoruz. Bu sebeple bu haızrlık hem bizler için hem de dinleyiciler için tamam olduğu zaman şarkılarımızı dinleyicilerin beğenisine sunmuş olacağız. Açıkcası hazırda bekleyen iki teklimiz var. Fakat ne yazık ki pandemi koşulları ve gereklilikleri gereği askıya almış durumdayız.

Pandemiye değindiniz. Müzik sektörü pandemi sürecinden nasıl etkilendi?

Pandemi sadece müzik sektörünü fiziksel yaraladı diyebilirim. Konserler, söyleşiler vb. gibi etkinlikler tam anlamıyla kapatılmış durumda. Fakat bazı sanatçılar ruhsal anlamda bundan faydalanmadı diyemem. Çoğu vakit bulamayan müzisyenler bu süreci çok faydalı kullanarak  kendisine katma değer kazandırdı. Konserlerden ötürü ertelenen projeler çok hızlı şekilde tamamlandı. Kısacası pandemi müzik sektörünü fiziksel anlamda yara verirken, ruhsal açıdan fayda gösterdi diyebilirim.