Röportaj
24 Ağu 2013 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

GENÇ OYUNCUDAN ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ; TELEVİZYONDA BİKİNİ GİYMEK TEŞHİRCİLİK!

Peyami Safa'nın unutulmaz romanı 'Fatih Harbiye'nin başrol oyuncusu Neslihan Atagül'den şok çıkış!

Güzel oyuncu Neslihan Atagül Hürriyet gazetesinden Hakan Gence ile samimi bir röportaj yaptı.

Peyami Safa'nın unutulmaz romanı 'Fatih Harbiye'den uyarlanan aynı isimli dizi 31 Ağustos Cumartesi Fox TV'de başlıyor. Sete girdik, başrol oyuncusu Neslihan Atagül ile yeni projesini, genç yaşta gelen şöhreti ve hayata bakışını konuştuk.

Role hazırlanırken Peyami Safa'nın romanını okumak dışında neler yaptınız?

- Senaryoyu ve kitabı zaten hatmetmiştim. Sürekli kızın ailesini, bıraktığı okulunu, çocukluk aşkını düşünerek, ruh halini de kafamda oturtmaya çalıştım. 'Neriman' karakteri astım hastası. Bu yüzden fiziksel olarak neler yaşayabileceğini araştırdım ve vücut dilini yarattım.

Romandan 'Neriman' karakteri adına çıkardığınız ana fikir ne oldu?

- Uyarlama bir iş ama dizimiz günümüzde geçiyor. Roman 1930'lardaki gençlerin belirli bir çevredeki sıkışmışlığını aktarıyordu. Neriman da Fatih'te kısıtlı ve baskıcı bir çevrede yaşıyor. Üniversiteyi yarım bırakmış. Resim yapıyor. Maddiyat hayattaki isteklerinin bir parçası ama o daha çok özgürlükçü ve ufkunu açmak isteyen bir kız.

O kadar yıl önce ana hatları çizilen 'Neriman' karakterinin istekleri günümüzün kızlarına benziyor mu?

- Evet, paraya çok önem veren, Türkiye'nin her bölgesinden gelip mutluluğun parada olduğunu düşünerek kendilerine yol çizen kızları görüyoruz. Bazen başarılı oluyorlar. Bazen kaybolup gidiyorlar.

Ajanslara kaydolan onlarca kız var. Sizin onlardan farkınız neydi?

- Evet, çok yetenekli ve bir şeyler başarmak için çırpınan insanlar var. Ama piyasada yer alamıyorlar. Bence bu işte şans çok önemli.

Güzel olmak oyunculuğa 1-0 galip mi başlattı?

- Türkiye'de güzellik işe daha çok yarıyor olabilir ama benim üzerimde büyük bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Zaten şimdiye kadar çok seksi ve güzel kız olarak adlandırılacak karakterleri de canlandırmadım.

"Asla yapmam" dediğiniz oyunculuk kurallarınız var mı?

- Hayır. Yalnız televizyon dizileri daha çabuk tüketiliyor ve ticari oluyor. Bu yüzden mesela televizyon işinde bikini giymem. Bunun vücut teşhirciliğine girdiğini düşünüyor ve anlamsız buluyorum. Ama sinema filmlerinde durum daha farklı, kült olabilir. Bu yüzden daha esnek davranabilirim.

Hakan Gence/ Hürriyet