Gündem
18 Eyl 2010 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

GENÇ MUHABİR YOĞUN BAKIMDA!

Genç muhabir, Van'a hava ambulansı ile götürüldü. Hakkari'de saldırıya uğrayan gazeteci Van'a sevk edildi


Hakkari'de önceki gün yaşanan olaylarda bir grup tarafından linç edilmek istenen ulusal bir gazetenin muhabiri, durumunun kötüleşmesi üzerine Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinden Van Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Genç muhabir, Van'a hava ambulansı ile götürüldü.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre; Hakkari'de 16 Eylül'de bir köy minibüsünün yoldan geçmesi sırasında patlatılan mayında 9 kişinin ölmesinin ardından olaylar çıkmıştı. Önceki gün cenazelerini almaya gelen vatandaşlarla İstanbul'dan Hakkari'ye gelen gazeteciler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Kısa sürede büyüyen gerginlik, kavgaya dönüşürken, ulusal bir gazetenin muhabiri, bir grup tarafından linç edilmek istenmişti. Çevrede bulunan vatandaşların müdahalesiyle kurtarılan muhabir, Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

Burada tedavi altına alınan muhabir, sağlık durumunun giderek kötüleşmesi üzerine hava ambulansı ile Van Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

HAKKARİ'DE LİNÇ EDİLMEK İSTENMİŞTİ

Hakkari 'de yaşanan terör saldırısı sonrası olay yerine giden Habertürk TV muhabiri Yasemin Güner ve kameramanı Adem Keleş Hakkari merkezde saldırıya uğradı.

Olaydan sonra muhabir Yasemin Güner yakındaki bir sağlık ocağına kaldırıldı. Metrelerce yerlerde sürüklenen kameraman Adem Keleş'in ise otele döndüğü bilgileri alındı.