Gündem
01 Mar 2014 23:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Genç Bayan millilerimiz dünya şampiyonu!

Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda Genç Bayan Milli Okçularımız göğsümüzü kabarttı. Heyecanlı geçen bir finalin ardından Altın Madalya Türkiye’nin oldu

Fransa’nın Nimes kentinde düzenlenen 2014 Salon Dünya Okçuluk Şampiyonası 25 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında devam ediyor. 50 ülkeden 379 sporcunun katıldığı yarışmada elemeler tamamlanarak final mücadelelerine geçildi.
Begüm Yasemin Topkarcı (Demka Spor Kulübü), Aleyna Akçınar (Nokta Okçuluk Mersin) ve Yeşim Bostan (Muğla Gençlik Spor Kulübü)’dan oluşan Makaralı Yay Genç Bayan Milli Takımımız; ilk gün yapılan sıralama atışlarını 3. sırada tamamladı. Yarı finalde da Rusya’yı 232-230 geçerek Amerika ile final mücadelesine çıkan millilerimiz; altın madalya için kıyasıya bir mücadele verdi. Mücadelenin sonunda Amerika’yı da 225-224 geçen genç sporcularımız Dünya Şampiyonu oldu. Okçuluk tarihinde ilk olarak kabul edilen bu büyük başarı ülkemize zafer mutluluğu yaşattı.
Belarus ve Almanya’yı geride bırakan Olimpik Yay Genç Erkek Milli Takımımız ise bugün yapılacak bronz madalya mücadelesinde Rusya ile yarışacak.