Gelişi de Olay gidişi de... Yola çıktıklarınızı yarı yolda bıraktınız...

Ankara basınının "Cezmi Abi"si Cezmi Sayılgan yeni yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı...

Değerli dostlar müsaadenizle 2020 ‘ye buradan iki çift lafım olacak;

Ey 2020!

Neydi derdin? Neden Bozdun insanların huzurunu ve sağlığını? Ne istedin hayallerimizden, yaşam sevincimizden? Bitiyorsun diye hiç üzülmüyoruz, çek git hayatımızdan. Doğal felaketler kazalar depremler bunca yıl senin gibi bir yıl görmedi canım ülkem.

Hoş geldin 2021…

OLAY OLDU...

Bu kadar sıkıntılı bir süreçte Bundan birkaç ay evvel sektörde bir heyecan oldu bir hareket...İşsiz arkadaşlarımıza umut...Sosyal hakları zayıf olanlara ümit. Evet yeni bir soluk yeni bir haber kanalı... Günlerce süren görüşmeler anlaşmalar imzalar sona gelindi ve OLAY TV artık yayın hayatında idi… Hiçbir şey olmasa bile bir yerlerde bir şeyler oldu ve 26 günün ardından Olay TV yayın hayatına son verdi.

* * *

Size inanıp sizinle yola çıkan çoğu meslektaşım hali hazırda bir yerlerde çalışıyordu zaten. Hatta bunlar marka değeri Olay TV'den de iyi kanallardı. Bu arkadaşlarımızın kimi 5, kimi 10 yıllık kıdemlerini sizin için yakıp geldi.

 İlk önce şunu üstüne basarak belirteyim kimsenin siyasi görüşü yayın politikası beni ilgilendirmez.

Beni ilgilendiren Haber müdüründen muhabirine, Kameramanından teknik yönetmenine ofis boy dan ulaştırma görevlisine ekmek parasıdır.

Sizlerle yola çıkanları yolun yarısında indirdiniz durakta bekleyin arkadan gelen otobüse binin dediniz...

Arkadan gelen otobüs dolumu boş mu kapasitesi ne... Bunu bile düşünmediniz umurunuzda bile olmadan.

Çünkü sizin ne kredi kartı borcunuz ne kiranız ne de çocuklarınızın okul masrafı umurunuzda… Siz yeni yıla renkli dünyanızda gireceksiniz bunların hiçbiri umurunuzda olmayacak.

Şimdi buradan kanalın patronu abilere ve üst yöneticilerine şunları söylemek lazım.

Bunlar sizin umurunuzda mı bilmiyorum ama geçinebilmek için basın emekçilerinin ve ailelerinin oldukça umurunda. Keşke, emeğinden başka sermayesi ve mesleki heyecanından başka hesabı olmayan meslektaşlarımızı korkularınıza kurban etmeseydiniz.

Yola çıktıklarınızı yarı yolda bıraktınız...

Siyasetten iyi anlarım ama yapmam sevmemde benim derdim kimsenin siyasi görüş ve yayın politikası değil ilgilendirmez de benim derdim meslektaşlarımın emeği ve ekmek parası…

Lütfen burada yazdıklarımı eğer biraz merhametiniz varsa bu işe bir an evvel bir çare bulun yoksa çalışan emekçinin çoluğunun çocuğunun vebali ağır olur altında kalırsınız. Sayın Patron Lafı eveleyip gevelemeden açıklayın size kim kapat dedi…Genel Yayın yönetmeniniz sizi işaret etti ama sizden ses çıkmadı…

Bir yayın bahane olamaz.

Siz değilmiydiniz

Gazeteciler kendi işlerini yaparlar asla benim müdahalem olamaz onların editoryal bağımsızlığının garantisi de benim…Bu twitter size ait…

Bu arada belirmek isterim. Enseyi karartmamak lazım. Benim hala umudum var. Patronlardan değil ama değerli Olay TV çalışanlarından. Gün ola hayır ola…

Şimdiden yeni yılınızı kutlarım. Yeni yıl tüm iyi insanlara sağlık, mutluluk ve huzur getirsin.

Sevgiler, Cezmi Abiniz.