Gündem
02 Haz 2010 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

GELENEKSEL ÜMRANİYE MEDYA KUPASI BAŞLADI, İLK MAÇLAR KIRAN KIRANA GEÇTİ

Ümraniye Belediyesi tarafından üçüncü kez organize edilen, Geleneksel 3. "Ümraniye Medya Kupası bol gollü maçlarla başladı

Ümraniye Belediyesi tarafından üçüncü kez organize edilen, Geleneksel 3. "Ümraniye Medya Kupası" bu yıl 31 Mayıs pazartesi günü başladı.

"Ümraniye Medya Kupası" gazete ve televizyon çalışanlarından kurulu mini futbol takımlarıyla kıyasıya mücadelenin sergilendiği ödüllü bir futbol turnuvası.

 Ümraniye Medya Kupası’nda bu yıl 24 takım yarışacak. Dünya Kupası fikstüründe olduğu gibi grup maçları şeklinde yapılacak "Ümraniye Medya Kupası" Ümraniye Belediyesi tarafından rehabilite edilerek  spor  kompleksine dönüştürülen Hekimbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

 Fikstür çekiminde sırayla çekilen medya isimleri eşleştirilerek 3’er  takımlı 8 ayrı grubun maçları belirlendi. Turnuva, Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı  Spor  Kompleksi Halı Saha Tesisleri’nde yaklaşık 12 gün sürecek. 

Her akşam 2 sahada 6 maç oynanacak, (20.00-21.00/21.00-22.00/22.00-23.00) turnuva maçları 31 Mayıs 2010’da başlayıp 11 Haziran 2010 tarihinde yapılacak finalle sona erecek.

Futbol Federasyonu’na bağlı profesyonel hakemler tarafından idare edilecek turnuva, 24 takımdan oluşan 3’erli 8 gruba ayrılarak grup maçları şeklinde sürecek. Grup birincileri ve ikincileri, ikinci tur maçlarında karşı karşıya gelecekler. İkinci tur sonrasında çeyrek ve yarı finaller gerçekleştirilecek. Finale kalan takımlar 7 bin YTL ödül için kıyasıya mücadele edecekler.

Turnuva sonucunda birinci olan takım 7 bin YTL, ikinci olan takım 5 bin YTL ve üçüncü olan takım 3 bin YTL ile ödüllendirilecek. Turnuvada her medya takımı arkasında medya kuruluşlarının isimlerinin yazıldığı formalarla ve kendilerine özgü renkleriyle mücadele edecekler.

Gol kralına "Altın Ayakkabı", en iyi kaleciye "Altın Eldiven", en centilmen takıma "Fair Play", birinciye "Şampiyonluk Kupası" ve ikinci, üçüncü ile tüm takımların kupa ve şiltlerle ödüllendirileceği Ümraniye Medya Kupası, her akşam çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana maçlara sahne olmaya başladı.

24TV-FOX-HÜRRİYET-YENİŞAFAK-KANAL D-CNNTÜRK-STAR GAZETESİ-NTV-TÜRKİYE GAZETESİ-İHA-ANADOLU KAPLANLARI-VAKİT GAZETESİ-TV5-TVNET-KANAL7-TERCÜMAN GAZETESİ- STV-HİLAL TV-TGRTHABER-CUMHURİYET GAZETESİ-STV RADYO- LİG TV’den oluşan medya kupasında ilk maçlarının başlama vuruşunu Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptı ve tüm takımlara başarılar diledi.

Oynanan ilk maç sonuçları ise şöyle;

24TV:1 - CNNTÜRK: 0

KANAL D: 5 - ANADOLU KAPLANLARI: 0

CUMHURİYET: 4 - STAR: 3

NTV: 6 - TGRTHABER: 3

YENİŞAFAK: 3 - HİLALTV: 0

VAKİT: 4 - FOX: 0