Medya
23 Haz 2013 17:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

GELEN VURDU, GİDEN VURDU! RADİKAL MUHABİRİNE POLİSTEN TAKSİM'DE DAYAK!

Radikal Gazetesi muhabiri Bahadır Gültekin bugün Gezi olaylarında polisten gördüğü şiddeti yazdı.

Taksim Dayanışması’nın ’Karanfillerinizi alın gelin’ çağrısı üzerine Taksim Meydanı’nda buluşan Gezi Parkı eylemcileri olaylar sırasında ölen arkadaşlarını anmak için toplandılar. Polisin dağılın çağrısının ardında yaşanan olaylarda Radikal Gazetesi Hayat Eki muhabiri Alpbuğra Bahadır Gültekin polis tarafından darp edildi.

Gültekin, Radikal Gazetesi avukatları ile yarın polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

İşte Bahadır Gültekin’in ’Gelen vurdu giden vurdu’ başlıklı yazısı:

Gazdan dolayı etkisiz hale gelen 30-40 eylemciyi ara sokakta sıkıştıran polisler, önüne geleni coplamaya, kalabalıktan dağılanları da teker teker ‘almaya’ başladı. Bu sırada köşe başından giren ilk polis ekibiyle karşı karşıya kaldım. Yüzündeki öfkeyi çok rahat tasvir edebileceğim polisten yediğim o copun ardından “Basın” olduğumu söyledim üzerine basa basa. Onun cevabı ise sinkaflı küfürler eşliğinde coplamak oldu.

Yere düştükten sonra artık sokağa giren her polisin hedef tahtası haline gelmiştim. Öyle ki, köşeyi dönen bana tekmeyi geçirmeden sokağa girmiyordu. Tekmeler, coplar etkisini azalttıktan sonra yavaş yavaş ayağa kalkabildim ve kendimi İstiklal Caddesi’nin diğer tarafındaki bir esnaf lokantasına attım. Çıkışta Tarlabaşı Bulvarı’nda bir gaz bombasıyla daha yüzleştik. Kalabalığın üzerine doğru nişan alarak atılan gaz bombaları insanların yanından geçiveriyordu. Çareyi yine Tarlabaşı’nın ara sokaklarında bulduk…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...