Politika
08 Ara 2023 09:35 Son Güncelleme: 08 Ara 2023 09:41

Gelen teklifi açıklayıp duyurdu! Ali Babacan o güne dair ilk kez konuştu: ‘Ben itiraz ettim…’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'da aday belirleme sürecinde yaşananları ilk kez anlattı. "Meral Hanım ayrıldıktan sonra 5 imzalı bir deklarasyon yapılması teklifi geldi ve ben itiraz ettim” diyen Ali Babacan, “Bu masadan her şey 6 imzalı çıktı, 5 imzalı olmaz dedim" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa’dan kalkması ile ilgili ilk kez konuştu.

İLK KEZ AÇIKLADI: 'BEN İTİRAZ ETTİM'

Katıldığı tv100’deki canlı yayında açıklamalarda bulunan Babacan şunları ifade etti:

“Altı parti bir arada kavga, gürültüsüz uyum içerisinde bu ülkeyi yönetebilir güvenini seçmenin yüzde 48'ine verebildik. Akşener'in masadan kalkmasında bunda etkisi muhtemelen olmuştur.”

“MERAL HANIM AYRILDIKTAN SONRA…”

“Perşembe günkü ilk toplantıda Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimizi ifade etmemiştik, ifadem ‘Önceliğimiz adayın bu masadan çıkmasıdır’ dedim. Benim dışımdaki bazı genel başkanlar Kemal Bey ile ilgili olumlu bir yaklaşım ifade etti. Meral Hanım ayrıldıktan sonra 5 imzalı bir deklarasyon yapılması teklifi geldi ve ben itiraz ettim. Bu masadan her şey 6 imzalı çıktı, 5 imzalı olmaz dedim.

Meral Hanım süre istedi, ‘Pazartesi tekrar bir araya geleceğiz’ dedik, Cuma günü Akşener’in masayla ilgili açıklaması oldu. Cumartesi pazar konular evrildi. Pazartesi günü oturduğumuzda en son imzayı ben attım, 2 kere toplantıdan ayrıldım. Bunların hepsi geride kaldı. Yeni şeyler söylemek lazım.”