Medya
11 Ağu 2010 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

''GELECEK, AZ KALDI, GELİYOR DERKEN... '' SAHRAP SOYSAL BU KEZ TUTURABİLDİ Mİ?

Hürriyet Kelebek yazarı Sahrap Soysal Ramazan ayını bir gün önceden getirmiş. 9 Ağustos gecesi sahura kalkmıştı. Soysal bu kez yeniden şansını denedi. Peki neler yazdı?

Hürriyet Gazetesi Kelebek eki yazarı Sahrap Soysal bu kez isabetli bir yazı yazdı ve "Bugün 2010 yılının ramazan ayının ilk günü" diye başladığı yazısında bir gün önce başladığı Ramazan ayına bugün yeniden girdi.


İftar paylaşmaktır

“Gelecek, az kaldı, geliyor” derken nihayet geldi ramazan. Bugün 2010 yılının ramazan ayının ilk günü.

Bütün gün aç ve susuz kaldığımız için yemek yemek çok daha önemli bir hale geliyor ramazan aylarında. Hemen hepimiz akşam kuracağımız güzel sofraları, yapacağımız yemekleri düşünüp heyecanlanırız. İftarı tek başımıza ya da çekirdek ailemizle bile yapacak olsak, diğer aylarda yediğimiz akşam yemeklerinden daha özel, daha özenlidir iftar yemekleri. Çoğu zaman özen göstermediğimiz sofra düzeni, oluşturacağımız mönü ya da iftardan hemen sonra demlediğimiz çayın kıvamı birden bire önem kazanıverir.
Hele hele genellikle ramazanın ilk haftasından sonra başlayan iftar davetlerine sıra geldi mi, daha da heyecanlanırız. Mönüyü kafamızda kurmaya, hangi tatlıyı yapacağımıza karar vermeye günler önceden başlarız. İsteriz ki en özel, en zengin sofra bizimki olsun ve konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayabilelim.
Biliyorum, henüz vücudumuz ramazanın ritmine ayak uyduramadan iftar davetlerinden bahsetmek biraz aceleci davranmak gibi oluyor. Ama bence ramazanı ramazan yapan biraz da sevdiklerimizle paylaştığımız güzel sofralar. Tabii Tanrı misafirlerinin de başımızın üzerinde yeri var.

Sahrap Soysal/Hürriyet Kelebek

RAMAZAN’A DAHA BİR GÜN VAR AMA ONA ÇOKTAN GELDİ! HANGİ HÜRRİYET YAZARI BU GECE SAHURA KALKACAK?

MEDYARADAR/ÖZEL