Gündem
08 Mar 2011 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

GELECEĞİN FİNANS YAZARI BELLİ OLUYOR! BU YILIN LİSELİ BORSACISI KİM OLACAK? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sanal Borsa Yarışması”nın ikincisi başlıyor.

Özyeğin Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik olarak ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediği Sanal Borsa Yarışması’nın ikincisi 14 Mart 2011 tarihinde başlıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 11 Mart 2011. Ortaöğretim kurumlarının 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören öğrencilere açık olan yarışmada öğrenciler sanal borsada kendilerine atanan 100.000 sanal TL’yi 5 hafta boyunca değerlendirecek ve en yüksek getiriye ulaşmak için yarışacaklar. Geçtiğimiz yılki yarışmayı kazanan “liseli borsacı” sanal portföyünü değerlendirerek %228 oranında rekor getiri elde etmişti.

Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenen ve lise öğrencilerinin finans okur-yazarlığını artırmayı hedefleyen “Sanal Borsa Yarışması” başlıyor. 14 Mart 2011 tarihinde başlayacak olan yarışmaya başvurmak için son tarih 11 Mart 2011. Yarışma ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenmiş ve lise öğrencilerinden büyük ilgi görmüştü.

Liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin katılabildiği Sanal Borsa Yarışması’nda öğrencilere 30 gün boyunca değerlendirmeleri için 100.000 TL tutarında sanal portföy atanacak. Öğrenciler, portföylerini İMKB 100 hisse senetleri, döviz, repo, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda (VOB) değerlendirerek en fazla getiriyi elde edebilmek için yarışacaklar. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler Özyeğin Üniversitesi’nin www.ozyegin.edu.tr/SanalBorsa adresindeki web sitesinde yer alan başvuru formlarını doldurabiliyorlar.

100.000 TL sanal, heyecan gerçek

Yarışmaya katılmak için başvuru yapan öğrenciler, başvuru formunu doldurmalarının ardından Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Emrah Şener’in deneyimlerini aktaracağı 12 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan “18 Yaşından Önce 100.000 TL Kazanmak!” başlıklı seminere katılabilecekler. Böylece daha lise sıralarındayken borsada neler yapabilecekleri konusunda bir ufuk turuna çıkacaklar. Öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi Finans Mühendisliği Merkezi uzmanları tarafından verilecek “Borsa Simülasyon Eğitimi” ile de hem finans piyasaları hem de yarışma boyunca kullanacakları uygulama hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Ekonomi bilincinin daha erken yaşlarda kazanılmasına katkı yapmak ve finans piyasalarına ilgi duyan lise öğrencilerinin deneyim sahibi olmasına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışma sonunda ise en yüksek getiriyi elde eden “Liseli Borsacılar” sürpriz ödüller kazanacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen yarışmada 155 lise öğrencisi yarışmış, birinciliğe ise TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 10. sınıf öğrencisi Oğulcan Cevizoğlu %228 oranında rekor getiri elde ederek ulaşmıştı.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Erhan Erkut, “Gençlerin ekonomi ve finans okur-yazarlığını artırmalıyız. Avrupa ve ABD’de finans eğitimi ortaöğretim düzeyinde veriliyor ama ülkemizde gençler bu eğitimle ancak üniversite seviyesinde tanışma olanağına sahipler,” dedi. Rektör Erkut sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerimizi ekonomi ve finans konusunda bilinçlendirebildiğimiz oranda, ülke ekonomisine de katkı sağlarız. Bu nedenle Özyeğin Üniversitesi olarak Sanal Borsa Yarışması’na büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl gördüğümüz ilginin bu yıl da süreceğine inanıyoruz.”

Özyeğin Üniversitesi hakkında:

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Özyeğin Üniversitesi, Türkiye ortamında olduğu kadar bölgesel ve küresel ölçekte de geçerli olacak yaratıcı, özgün, faydalı ve uygulanabilir bilgi üretmeyi ve üretilen bilginin uygulamaya geçirilmesi sürecinde aktif bir rol oynamayı hedeflemektedir. Öğrenim programlarını, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hakim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin ve uygulama becerisi olan gençler yetiştirmeye yönelik şekillendiren Özyeğin Üniversitesi, bireysel sorumluluk alabilen, ilkelerine bağlı, sonuç odaklı, teorik bilgi ve uygulama deneyimine sahip, sürekli öğrenmeyi ilke edinen mezunları sayesinde sahip olduğu vizyonu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

MEDYARADAR- ÖZEL