Magazin
02 Mayıs 2012 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

GEÇTİĞİMİZ AYIN EN MEDYATİK ÜNLÜSÜ KİM OLDU?

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), magazin ve eğlence dünyasının en popüler isimlerini belirlediği, ayın “en medyatikleri” listesi açıklandı

Nisan ayında, magazin basınının ilgisi farklı yönlere çevrildi. Sürpriz isimlerin yer aldığı magazin gündeminde, Kenan Doğulu ile aşk yaşayan Beren Saat en medyatik isim olurken, Azra Akın, Ebru Şallı Tan ve Helin Avşar’ın hızlı çıkışları dikkat çekti.  

Magazin dünyasının Nisan ayı medya lideri 4 bin 427 haber ve yazı ile Beren Saat oldu. Çeşitli kurum, kuruluş, üniversite ve derneklerin düzenlediği ödül törenlerinde tam 31 kez “En İyi Oyuncu” ödülüne layık görülen Saat’in, Kenan Doğulu ile yaşadığı aşk da, ay boyunca magazin gündeminden düşmedi. Kendi adına açılan sahte sosyal medya hesapları ile mücadele eden Beren Saat, bir ajansla anlaşarak gerçek Facebook ve Twitter hesaplarını açtı. Facebook’ta ilk 3 gün içerisinde 300 bin kişi tarafından beğenilen başarılı oyuncunun, kişisel web sitesini de açmaya hazırlandığı bildirildi. 

Tatlıtuğ aşkı Azra’ya yaradı

Nisan ayının en medyatik bir diğer ünlü ismi, Azra Akın oldu. Son dönemlerde Pepsi reklamlarında yer almasıyla dikkatleri üzerine toplayan güzel mankenin, Kıvanç Tatlıtuğ ile barışması magazin gündemine bomba gibi düştü. Geçtiğimiz aya oranla haberlerinde yüzde 1.006 gibi rekor bir artış yaşanan Akın, ayı 4 bin 248 haber ve yazı ile tamamladı.  Azra Akın ayrıca, Tatlıtuğ ile yakın bir zamanda nikah masasına oturacağı iddialarıyla da basında geniş yer aldı.

Ebru Şallı dadılara karşı uyardı

Bir diğer sürpriz isim, Ebru Şallı Tan oldu. Twitter’dan verdiği dadı alarmıyla bir anda medyanın dikkatini üzerine çeken Tan, sosyal ağlar üzerinden ismini de verdiği bir dadıya karşı tüm anneleri uyardı. Mankenlik ve sunuculuğunun yanı sıra pilates eğitmenliği de yapan Ebru Şallı Tan, piyasaya yeni çıkardığı pilates dvd’si ile de ilgi toplamaya devam etti. Katalog çekimi yapmama kararına rağmen, yakın arkadaşı Deniz Berdan’ın yeni koleksiyonu için kamera karşısına geçen eski manken, Nisan ayından 3 bin 749 haber ve yazıda yer aldı.

Tuğçe Kazaz’ın yıldızı tekrar parladı

Uzun zamandır magazin gündeminde yer bulamayan Tuğçe Kazaz, Nisan ayında hızlı bir dönüş yaptı. Mankenlikten oyunculuğa geçen Kazaz, organik tarım işine el atarak iş kadınlığına soyundu. 2 bin dönümlük arazi üzerinde organik tarım yapacağını açıklayan güzel manken, Osman Sınav’ın “Uzun Hikaye” adlı filminde rol alması ile de magazin basının ilgisini çekti. Filmde, Kenan İmirzalıoğlu’nun karısını oynayacak olan Kazaz’ın, oyunculuk dersleri aldığı belirtildi. Tüm bu çalışmaların yanında kendi mankenlik ajansıyla ilgilenen Kazaz, ay boyunca 3.437 haber ve yazı ile medyada yer buldu.

Cem Yılmaz stand up gösterilerine son veriyor

Magazin basının Nisan ayında en çok yer verdiği bir başka ünlü isim, taze damat Cem Yılmaz oldu. Geçtiğimiz ay Ahu Yağtu ile dünya evine giren Yılmaz’ın, 15 yıldır sürdürdüğü stand up gösterilerine son vereceği açıklandı. Ferzan Özpetek’in Nisan ayı içerisinde vizyona gire “Şahane Misafir” adlı filminde rol alan ünlü komedyenin, sinema filmlerine ağırlık vereceği belirtildi. Cem Yılmaz, Nisan ayında 3 bin 435 haber ve yazı ile gündeme geldi.

 

AYIN EN MEDYATİKLERİ

No

Adı

Haber adedi

% Artış

1

Beren Saat

4.427

80

2

Azra Akın

4.248

1.006

3

Ebru Şallı

3.749

1.406

4

Tuğçe Kazaz

3.437

642

5

Cem Yılmaz

3.435

39

6

Sezen Aksu

3.319

26

7

Helin Avşar

3.254

2.208

8

Tolga Çevik

2.725

105

9

Can Bonomo

2.606

-28

10

Demet Akalın

2.563

55

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Nisan ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.