Magazin
03 Ara 2012 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

GEÇTİĞİMİZ AY EN ÇOK HANGİ ÜNLÜ İSMİ KONUŞTUK?

Medya Takip Merkezi (MTM)'nin hazırladığı araştırmaya göre, ayın en çok konuşulan ünlüsü bakın kim oldu?

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı magazin gündemi araştırmasına göre, Latin şarkıcı Jennifer Lopez ayın en çok konuşulan ünlü ismi oldu. Ataköy Atletizm Arena’da verdiği konser ile büyük ilgi toplayan Lopez, 3 bin 808 haber ve yazıda yer alarak diğer ünlüleri geride bırakmayı başardı.
 
Acun zirvenin en yakın takipçisi
Kasım ayını içeren araştırmada, en çok konuşulan ikinci magazinsel isim Acun Ilıcalı oldu. Yetenek Sizsiniz Türkiye ve O Ses Türkiye programları ile gündemden düşmeyen Ilıcalı, yıllık olarak Messi’den daha fazla kazandığını, ancak 110 kişiyi istihdam ettiğine dair söylemleriyle de dikkat çekti. Kasım ayında haberlerini yüzde 28 arttırmayı başaran Acun Ilıcalı, toplamda 2 bin 293 haber ve yazıda yer aldı.
 
Avşar listede yine üst sıralarda
Geçtiğimiz aya göre, medyada yer alma sıklığı belirli oranda düşen Hülya Avşar, yine de medyanın en fazla ilgi gösterdiği üçüncü magazinsel kişi oldu. Yarışma programlarının yanı sıra, bu yıl 12.’si gerçekleşen Papia-Hülya Tenis Turnuvası’nın tanıtımı ile gündemde kalan Avşar, Öğretmenler Günü için Lütfi Kırdar’da verdiği konser ile de adından sıkça söz ettirdi. Hülya Avşar, ay genelinde 2 bin 249 haber ve yazı ile hayranlarının karşısına çıktı.
 
Özcan Deniz yeni filmi ile gündemde
MTM’nin magazin gündemi araştırmasına göre, Kasım’da 2 bin 206 haber ve yazı ile medyada yer bulan Özcan Deniz, ayın medyada öne çıkan diğer ünlü siması oldu. Başrollerini Fahriye Evcen’le paylaştığı, Evim Sensin adlı sinema filminin vizyona girmesi ile adından söz ettiren Özcan, Twitter’da yaptığı bir “retweet” ile de gündeme geldi. Bir hayranının, kendisi için yaptığı “Sen Mahsun Kırmızıgül’den daha iyi bir yönetmensin” şeklindeki paylaşımı retweet etmesi üzerine Mahsun Kırmızıgül’ün kendisine darıldığına ilişkin haberler, Özcan’ın yansıma bulduğu konulardan diğer oldu.
 
Sezen Aksu açlık grevlerine dikkat çekti
Ayın medyada öne çıkan diğer ünlü ismi ise Sezen Aksu oldu. Ekim ayına oranla medyada yüzde 25 daha fazla yansıma bulan Minik Serçe, “Meral Okay Matematik Köyü’nde Doğuyor” gecesi ile medyada yer aldı. 683 kişinin açlık grevinde olduğuna dikkat çeken bir açıklama yaparak medyanın ilgisini çeken Aksu, Yaşar Kemal’in “Bir nesli yok edecekler” sözlerine kulak verilmesini istedi. Sezen Aksu, toplamda 2 bin 52 haber ve yazıda yer aldı.

İşte o liste;