Gündem
07 Ara 2013 08:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Geçen ay en çok hangi ünlü isim konuşuldu?

MTM, magazin ve sanat dünyasının Kasım ayında medyada en fazla yer alan ünlülerini açıkladı.

Medya Takip Merkezi (MTM), magazin ve sanat dünyasının Kasım ayında medyada en fazla yer alan ünlülerini açıkladı. Gazeteler, dergiler, TV kanalları ve internet siteleri üzerinden hazırlanan rapora göre, Acun Ilıcalı ayın zirvedeki ismi olurken, Necati Şaşmaz ve Ebru Gündeş onu takip ettiler. 
 
Medya Takip Merkezi’nin Kasım ayını kapsayan magazin gündemi raporuna göre, ay genelinde basın, TV ve internet medyasına en fazla konu olan ünlü isim Acun Ilıcalı oldu. Toplamda 7 bin 211 haber ve yazı ile adından söz ettiren Ilıcalı, özellikle TV8’i satın alması ile, bir önceki aya göre haberlerini yüzde 235 oranında arttırmayı başardı. 
 
Kasım ayında medyanın magazin ve sanat dünyasından en fazla yer verdiği ikinci isim, özellikle internet medyasını arkasına alan Necati Şaşmaz oldu. Kurtlar Vadisi Pusu’nun Polat Alemdar’ı, dizi ile ilgili haberlerle öne çıkarken, 3 bin 116 habere konu edildi. Saçlarındaki aklar magazin muhabirlerinin dikkatini çekerken; Şaşmaz’ın, buna neden olarak “bebek olunca yaşlandık” cevabını vermesi sevenlerini gülümsetti.
 
MTM’nin aynı raporuna göre, medyada adından sıkça söz edilen bir diğer isim Ebru Gündeş oldu. Gündeş, dünyaca ünlü modacılara ait kostümlerinin satışından elde edilen gelirle, birçok yardım derneğine bağışta bulunması ile anılırken, bu sezon jüri üyesi olarak katıldığı “O Ses Türkiye” yarışması ile de medyada geniş yer buldu. Gündeş, ay boyunca 3 bin 007 haber yazı ile konuşuldu. 
 
Rapora göre, Kasım ayında medyada sıklıkla adı geçen bir diğer ünlü ise Cem Yılmaz oldu. Yılmaz’ın, yeni çekeceği filmin kadrosunu basına açıklaması, medyada öne çıkan haberleri arasında yer alırken, kadroda Özkan Uğur, Zafer Alagöz ve Ozan Güven’in yer alacağı öğrenildi. Cem Yılmaz, medyada ay boyunca 2 bin 718 haber ve yazı ile gündeme geldi. 
 
Medyada çokça konuşulan bir diğer isim, Hülya Avşar’dı. Ekim ayında olduğu gibi, Kasım’da da magazin ve sanat medyasının en çok yer verdiği 4. ünlü olan Avşar, toplamda 2 bin 449 haber ve yazıya konu edildi. 16 Kasım’da başlayan 2. Hülya Cup Adana Özel Seri Senior Tenis Turnuvası, Avşar’ın medyada öne çıkan haberleri arasında yer aldı. 
 
Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Kasım 2013’de 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.