Gündem
27 Şub 2023 00:51 Son Güncelleme: 27 Şub 2023 00:55

Gece yarısı peş peşe korkutan depremler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından bölgede depremler sıklaştı. An itibariyle son depremlerin sayısıyla deprem bölgesinde 10 binin üzerinde artçı sarsıntı yaşandı. Son deprem haberi Kahramanmaraş Ekinözü'nden geldi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremler tüm Türkiye'nin kalbine ateş gibi düştü. Deprem 11 kentte yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bine yaklaştı. Kentler enkaz yığınına dönüştü.

6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı 04:17'de Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından deprem bölgesi beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

İki büyük depremin ardından an itibariyle artçı sarsıntılar 10 bini geçti. Son deprem gece yarısı 23:33'te Kahramanmaraş Ekinözü merkezli gerçekleşti. Depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından 3.8 olarak kaydedildi. Deprem; Kayseri, Malatya, Şanşıurfa, Gaziantep, Hatay ve Mersin'in bir bölümünden hissedildi.

Depremin birçok kentte ve şiddetli şekilde hissedilmesi yüzeye yakında gerçekleşmesine bağlandı. Deprem yerin 2.7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

 

Ekinözün'de yaşanan depremden yalnızca 20 dakika önce de Malatya Pütürge merkezli bir sarsıntı kaydedildi. Pütürge'deki depremin büyüklüğü 3.5 olarak açıklanırken deprem yerin 5.4 kilometre derinliğinde yaşandı.