Gece yarısı bomba anket! İlk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor?

MAK Araştırma'nın yayınladığı son ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitiyor. Söz konusu araştırma, 26 Hisan-4 Mayıs tarihleri arasında 25'i büyükşehir olmak üzere 63 ilde 5 bin 750 kişi ile gerçekleştirildi. Peki MAK anketine göre ilk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor?

Gece yarısı bomba anket! İlk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor? - Sayfa 1

14 Mayıs seçimine günler kala MAK Araştırma son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Peki MAK anketine göre ilk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor? İşte tüm detaylar...

125
Gece yarısı bomba anket! İlk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor? - Sayfa 2

MAK'ın Başkanı Mehmet Ali Kulat, anketin 5 bin 750 kişi ile 25’i Büyükşehir statüsündeki iller olmak üzere (depremden etkilenen 5 Büyükşehir ve 6 ilde canlı telefon görüşmesi şeklinde); (52 il yüz yüze + 11 ilde telefonla) 63 ilini kapsayan çoklu tarama modelinin kullanıldığı hibrit bir çalışma yaptıklarını duyurdu.

225
Gece yarısı bomba anket! İlk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor? - Sayfa 3

Anketin 26 Nisan – 4 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini belirten Mehmet Ali Kulat, araştırma cinsiyet, yaş, eğitim durumu, medeni durum, gelir düzeyi gibi genel demografik bilgilerin yanı sıra, katılımcının mesleğini ölçecek sorulara yer verildiğini duyurdu.

325
Gece yarısı bomba anket! İlk turda kazanan aday kim? Meclis'te kim ne kadar oy alıyor? - Sayfa 4

Kulat, anketin finansmanını MAK'ın abonelerinden gelen gelir ile finanse edildiğini duyurdu.

425