Dünya
13 Mayıs 2021 20:46 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2021 01:26

Gazze'deki saldırıda Anadolu Ajansı kameramanı ve foto muhabiri yaralandı

İsrail'in Gazze saldırısında Anadolu Ajansı kameramanı Muhammed el-Alul ile foto muhabiri Mustafa Hassuna yaralandı.

Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarını bölgenin kuzeyindeki El-Bedevi köyü yakınlarında takip ederken yaralanan Anadolu Ajansı kameramanı Muhammed El-Alul ile foto muhabiri Mustafa Hassuna, şoförleri ile birlikte hastaneye kaldırıldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesinde tedavi altına alınan AA çalışanları ile şoförlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Altun'dan AA çalışanlarına geçmiş olsun mesajı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kadın, çocuk, genç, ihtiyar ayırmadan terör estirmeye devam eden İsrail'in saldırılarında yine Anadolu Ajansı çalışanlarımız yaralandı. Kameramanımız Muhammed el-Alul ile foto muhabirimiz Mustafa Hassuna'ya acil şifalar diliyorum. Hepimize geçmiş olsun."

Gazze Enformasyon Ofisi, İsrail'in aralarında AA ekibinin de bulunduğu gazetecileri hedef almasını kınadı

Abluka altındaki Gazze'de hükümete bağlı Enformasyon Ofisi, İsrail'in aralarında Anadolu Ajansı (AA) ekibinin de bulunduğu Filistinli gazetecileri hedef almasını kınadı.

Enformasyon Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Ummu en-Nasr köyündeki olayları takip eden Filistinli gazetecileri taşıyan ve üzerinde (PRESS) yazılı bir aracı hedef almasını kınıyoruz." denildi.

Bunun uluslararası insancıl hukukun alenen ihlali ve ona yönelik saldırı olarak değerlendirildiği açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgilenen uluslararası kuruluşlara, Filistin'deki gazetecilere ve medya mensuplarına yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapmaları ve onlara koruma sağlamaları çağrısında bulunuldu.

İsrail’in bugün Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında Anadolu Ajansı kameramanı Muhammed El-Alul ile foto muhabiri Mustafa Hassuna ve şoförleri yaralanmıştı.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar
İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının başından itibaren devam eden gerginlik 7 Mayıs'ta İsrail polisinin Filistinlilere plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale etmesiyle tırmanmaya başladı.

İsrail'in Doğu Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinlilere yönelik müdahalelerinin şiddetinin artması üzerine Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, polisin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanıdı.

İsrail polisinin Filistinlilere saldırılarını durdurmaması üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail'i şu ana kadar 1000'den fazla roketle hedef aldı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirdi. İsrail’in Gazze’de 500’ün üzerinde hedefi vurduğu 150 hava saldırısında şimdiye kadar 18'i çocuk 87 Filistinli şehit oldu, 530 kişi yaralandı.

Ayrıca İsrail, Filistin ve İsrail toprakları içinde yüzlerce Filistinliyi de gözaltına aldı.