Dünya
09 Kas 2023 18:48 Son Güncelleme: 09 Kas 2023 22:07

Gazze'de süreli ateşkes! Her gün 4 saat ara verilecek

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken ABD'den insani ateşkes açıklaması geldi.

Beyaz Saray, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi.

"İSRAL GAZZE'NİN KUZEYİNDE ÇATIŞMALARA HER GÜN 4 SAAT ARA VERECEK"

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik alçak saldırılarına ilişkin Beyaz Saray'dan flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada "İsrail Gazze'nin kuzeyinde çatışmalara her gün 4 saat ara verecek. Aralarda askeri operasyon olmayacak, duraklamalar bugün başlayacak." denildi.

BM VE ULUSLARARASI TOPLUMDAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Öte yandan Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası kurum ve kuruluş, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek Filistin halkına yardım ulaştırılması amacıyla ateşkes çağrısı yapmıştı.

PARİS'TE GAZZE KONFERANSI DÜZENLENDİ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talebiyle Paris'te düzenlenen "Gazze'deki Siviller için Uluslararası İnsani Konferans"a bir video mesaj gönderdi. Aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu Gazze'deki sivillerin "hiç bitmeyen kabusla" karşı karşıya kaldığını ifade eden Guterres, "Mahalleleri yıkıldı, sevdikleri öldürüldü. Tepelerine bombalar yağarken en temel ihtiyaçları olan su, gıda, elektrik ve ilaçtan mahrum bırakılıyorlar." diye konuştu.

GUTERRES'TEN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Gazze'ye hayat kurtarıcı yardımın girmeye başladığını dile getiren Guterres, ancak bunu "okyanusta küçük bir damlacık" şeklinde niteleyerek, ihtiyaçların çok büyük olduğuna işaret etti. Gazze'deki sivillerin korunması ve onlara yardım sağlanması için acilen insani ateşkes sağlanması çağrısını yineleyen Guterres, uluslararası insancıl hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi.