Gündem
26 Mayıs 2013 22:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

GAZİOSMANPAŞALILAR İSTANBUL BOĞAZI'NDA EVLENDİ!

Resmi nikâhı olmayan 30 çift, çocuklarıyla birlikte “Evet” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, ilçede nikâhsız yaşayan 30 çifti İstanbul Boğazı’nda düzenlenen tekne turuyla evlendirdi. Uzun süredir nikâhsız yaşayan ve birçoğunun da çocukları olan fakat maddi yetersizlikler nedeniyle evlenemeyen Gaziosmanpaşalı çiftler, Gaziosmanpaşa Gemisi’nde nikâhları kıyıldıktan sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Gümüşyaka’daki Eğitim Merkezi’ne balayına gittiler.
30 gelin arabası ile Gaziosmanpaşa’dan çıkarak konvoyla Kabataş sahiline gelen çiftler, ilginç görüntüler oluşturdu. Çiftleri gören İstanbullular büyük ilgi gösterirken uzun süre alkışladı. Çiftlerin nikâhları, Gaziosmanpaşa Gemisi’nde kıyılırken resmi nikâh merasimi esnasında ilginç sahnelerde gözden kaçmadı. Gelinlikleri ve damatlıklarıyla birlikte Gaziosmanpaşa Gemisi’ne binen çiftler, çocuklarını da kucaklarına alarak iyi günde kötü günde birlikte yaşlanmak için “evet” dedi. Evlenen çiftler arasında bir anne ve kızının da olması dikkat çekti. İstanbul Boğazı’nın mavi sularında gerçekleştirilen nikâh töreninde, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz ile Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş şahit oldu.
30 çiftin nikâhlarını kıyan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, resmi nikâhın önemine değinerek, “Çiftlerimizin büyük bir bölümü maddi imkânsızlıklar nedeniyle nikâh yaptıramamışlar. Bu durumda olan ailelerimizin ilerleyen yıllarda daha büyük sorunlarla karşılaşmamaları, özellikle kadınların medeni haklarından yararlanabilmeleri için mutlaka resmi nikâhlarını yaptırmaları gerekiyor. Böyle anlamlı bir günde hep birlikte böyle bir coşkuyu yaşadığımız için mutluyuz” dedi.
“Yuvayı dişi kuş yapar” diyen Başkan Erol, evlilik cüzdanlarını gelinlere teslim etti. Kadına karşı şiddete son verilmesini amaçlayan projelere de destek olduklarını belirten Dr. Erhan Erol, “İlçemizde çok yakında kadın sığınma evi açıyoruz. Fakat bu tür misafir evlerinin ilerleyen yıllarda kullanılmasına gerek duyulmaması için de kadına karşı şiddete son verilmesini amaçlayan projelere destek olurken, yeni projeler de geliştiriyoruz” dedi.
4 senedir imam nikâhıyla yaşayan ve 3 çocuk annesi olan Aysun Kocasoy, “Çok güzel bir duygu. 14 yaşımda evlendim. Yaşım tutmuyor diye resmi nikâh kıyamıyorduk. 18 yaşıma girince resmi nikâhımı kıydık. Üç tane de çocuğumuz var. Çok mutluyum. İki genci sevindirdiler Allah belediyemizden razı olsun” dedi. Eşi Mesut Kocasoy ise, karısını sevdiği için kaçırdığını ancak resmi nikâh kıyamadığını söyledi.
14 yıldır evli olup geçen sene boşanan Mesut ve Bahriye çifti ikinci kez nikâh tazeledi. Çift, “Ayrılmıştık, 2 tane çocuğumuz var. Tekrar bir araya geldik. Çok mutluyuz” diye konuştu. 9 aylık hamile olan Saadet Köse ise, çok güzel bir mutluluk olduğunu Allah'ın herkese nasip etmesi gereken bir duygu olduğunu dile getirdi.
Nikâhlar sonrasında pasta kesen ve gönüllerince eğlenen ve tekneyle İstanbul Boğazı’nı gezen çiftler, gezi sonrasında Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Gümüşyaka’daki Eğitim Merkezi’ne balayına gittiler