Gündem
21 Ağu 2022 20:25 Son Güncelleme: 21 Ağu 2022 20:32

Gaziantep'teki feci kazada 15 kişinin ölümüne neden olan otobüs şoförü tutuklandı

Gaziantep'te kaza yapan araçtaki vatandaşlara müdahale etmek isterken devrilen otobüsün altında kalan 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ve 2 basın mensubunun bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilen ve kayan özel bir firmaya ait yolcu otobüsünün çarpmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

"TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK"

Kazada yaralanan otobüs şoförü A.M, Nizip Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sorgu için İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi. Şoför A.M, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlı, nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

"TOPARLAMAK İÇİN MANEVRA YAPTIM"

Öte yandan otobüsün şoförü ilk ifadesinde, "Otoyolda kaza vardı, kalabalıktı. Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum." diye konuştu.

15 KİŞİ ÖLMÜŞ, 31 KİŞİ YARALANMIŞTI

TAG Otoyolu'nun Nizip bölümünde dün meydana gelen kazalarda, aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ve 2 basın mensubunun bulunduğu 15 kişi yaşamını yitirmiş, 31 kişi de yaralanmıştı.