Gündem
26 Mayıs 2022 17:58 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 19:04

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "Üzerimde bomba var" diyen kişi vurularak etkisiz hale getirildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "Üzerimde bomba var" diye bağırdıktan sonra polisin uzaklaştırma ikazlarına karşılık olarak "Lailahe illallah" diyen kişi polis tarafından etkisiz halde getirildi. O anların görüntüleri anbean kaydedildi.

Gaziantep'ta akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde bağıran bir şahsı polis uzaklaştırmak istedi. İkazlara rağmen uzaklaşmayan ve Lailahe illallah diyen şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

OLAY ANI KAMERADA

Canlı bomba olduğundan şüphelenilen şahsın defalarca vurulduğu anlar kameraya yansıdı. Şahsın üzerinde bomba imha ekipleri tarafından bomba araması yapıldı. Bomba imha ekipleri, şahsın üzerinde kablo tespit etti.

 DRONLA BOMBA ARAMASI YAPILIYOR

Defalarca kez ateş edilen şahıs, ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Henüz ölmediği belirtilen şahsın üzerinde dron ile bomba araması yapılıyor. Olay yerinin çevresinde de geniş güvenlik tedbiri alındı.

GAZİANTEP VALİSİ: BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ

Olay sonrası açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun" dedi.

YOL ÇİFT YÖNLÜ KAPATILDI

Emniyet binasının bulunduğu Muammer Aksoy Bulvarı da şüphelinin canlı bomba olma ihtimali nedeniyle çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı, çevrede toplananlar ise uzaklaştırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi sürdürülürken, olay yeri çalışması başlatıldı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü'ne 1 Mayıs 2016'da DEAŞ terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu.