Medya
14 Kas 2012 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

GAZETELERDE VE TELEVİZYONLARDA '1453 PANİĞİ!'

Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesine büyük darbe indiren karar medya kulislerinde bomba etkisi yarattı! VAROL ERSOY yazdı...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Müteahhit Ali Ağaoğlu’nun 1453 projesine büyük darbe indiren dünkü kararı, projeden ev sahibi olmak için kayıt yaptıran gazetecileri şaşkına çevirdi.
Bakanlık, Fatih Ormanı’ndaki B Tipi Mesire Yeri’nin işletmeciliğini üstlenen AKC Petrol Ürünleri şirketinin sözleşmesini iptal etti. Çünkü bu şirketin, kendisine ait olan yetkiyi, izin almadan Ali Ağaoğlu’nun da ortakları arasında bulunduğu gruba devrettiğini saptadı.
İşte bu karar, medya kulislerinde bomba etkisi yarattı.
Neden mi özellikle medya kulislerinde?
Çünkü firmaya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; aralarında bazı medya patronlarının, üst düzey yöneticilerinin, yazı işleri ile ekonomi servisi müdürlerinin ve yazarların da bulunduğu 20’yi aşkın gazeteci ve televizyoncu, 1453 projesinden ev sahibi olmak için Ali Ağaoğlu’ndan “özel indirim” aldı.
Bu “özel indirim”lerin oranı, gazetecinin ve televizyoncunun “kurumlarındaki pozisyonlarına” göre farklılık gösterdi.
İşte bu gazeteciler, Ağaoğlu’nun, Fatih Ormanı’nın mesire alanını kullanma yetkisini kaybetmesinin; projeye büyük darbe vuracağını ve konutların değerini azaltacağını düşünerek paniğe kapıldı.
Yatırdıkları peşinatın ve projenin akıbetinin derdine düşen bu meslektaşlarımızın bazıları hemen telefona sarılarak Ağaoğlu’nu aradı ama çoğu görüşmeyi başaramadı.
Şimdi elleri şakaklarında düşünüyor ve aldıkları konutların değerinin düşmesi durumunda uğrayacakları zararı hesaplıyor…
***
Kısacası sevgili gazeteci arkadaşlarımız…
Eğer müdürünüz ya da şefiniz dün birden bire dünyadan koptuysa…
Morali bozulduysa…
Suratı asıldıysa… Aman dikkat!
Çünkü o da büyük bir ihtimalle 1453’zede olabilir!
Bugünlerde kesinlikle yanına yaklaşmamanızı ve paşa paşa işinize bakmanızı öneririz…
Ne de olsa “gazetecilik kariyerleri”ni kullanarak 1453 projesinden “özel indirim”le aldıkları dairelerin her an için başlarına bela olma riski belirdi…
Siz siz olun; sakın bugünlerde üzerlerine gitmeyin…

ALİ AĞAOĞLU’NA BEŞ SORU
Ve müteahhit Ali Ağaoğlu’na da beş sorumuz var:
1.) Bugüne kadar gerek 1453, gerekse önceki projelerden kaç gazeteciye ve televizyoncuya konut sattınız?
2.) Bu satış işlemi sırasında gazetecilere ve televizyonculara “özel indirim” yaptınız mı? Yaptınızsa bu indirimlerin oranları nedir?
3.) Yaptıysanız, o indirimleri yaparken amacınız neydi? Gazetecilerin diğer müşterilerinizden farkı nedir ki herkesin konut almak için sıraya girdiği projelerde bir de özel indirimler alabiliyor?
4.) Projelerinizden konut sattığınız gazete ve televizyon yöneticilerinin gazete ya da televizyonlarında kaç haberiniz yayınlandı, kaç programa çıktınız?
Ve son soru:
5.) Yani… O gazetecilerle aranızda bir tür “Al gülüm, ver gülüm” oyunu oynandı mı?
***
Biliyoruz Sayın Ağaoğlu, siz delikanlı adamsınız…
İşte bu yüzden, bu sorularımıza en kısa zamanda yanıt vereceğinizden adımız gibi eminiz!

VAROL ERSOY