Reklam PR
10 Kas 2019 13:14 Son Güncelleme: 10 Kas 2019 13:21

Gazetelerde 10 Kasım: Haberde cimri, reklamı yayımlamada cömert

Bazı gazeteler, 10 Kasım’da Atatürk’ü haber olarak ya hiç değerlendirmedi ya da küçük gördü. Ancak, 10 Kasım’ı sayfalarında haber olarak görmeyen gazeteler, bugün dolayısıyla verilen reklamlarından ciddi gelir elde etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre: Birçok gazete bu yıl da sayfalarının büyük bölümünü Atatürk ve geride bıraktığı Cumhuriyet mirasına ayırdı. 

Aydınlık, Cumhuriyet, Hürriyet, Korkusuz, Milliyet, Posta, Sözcü, Yurt, Yeniçağ 10 Kasım’a ilk sayfalarında büyük yerler ayırdı. 

10 KASIM GAZETELERİN GELİR KAPISI OLDU

Buna karşılık Star, Türkiye, Milli gazete, Yeni Akit ve Yeni Şafak’ın, birinci sayfalarından 10 Kasım’ı duyurmayı ya hiç tercih etmedikleri ya da buna birer sütun ayırdıkları görüldü.

10 Kasım’ı haber olarak kullanmayı tercih etmeyen gazeteler de sayfalarını şirketlerin dağıttığı 10 Kasım reklamlarına geniş yer ayırdı. 

10 Kasım’ı birinci sayfasından görmeyen Star gazetesi; Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Yapı ve Yapı, Koç Holding’in 10 Kasım reklamlarına tam sayfa yer verdi.

Gazetede ayrıcı Digitürk, Sanko Holding ve Türkiye Jokey Kulübü’nün geniş reklamları yer aldı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 10 KASIM REKLAMI YENİ ŞAFAK'TA

Yeni Şafak da 10 Kasım’ı ilk sayfasından tek sütunla gören yayın organlarından.  Atatürk’ün ölüm yıldönümü için “Saygıyla anıyoruz, bugün 10 Kasım” ifadelerini kullanan Yeni Şafak’ta, Türkiye İş Bankası ve Türk Telekom’un tam sayfa, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Jokey Kulübü, Sanko ve Sanko’nun yarım ve çeyrek sayfa reklamları vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 Kasım reklamı, Yeni Şafak'ın 17. sayfasında yayımlandı.

AKİT'TE SADECE BURSA BÜYÜKŞEHİR'İN REKMLAMI VAR

Yeni Akit, diğer benzer gazetelere nazaran daha az 10 Kasım reklamı aldı.

İlk sayfasında “Mustafa Kemal anılıyor” başlığıyla tek sütun 10 Kasım haberi veren gazete, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yarım sayfa 10 Kasım reklamını 12. Sayfasından yayımladı.

Türkiye gazetesi, 10 Kasım’ı haber olarak değerlendirmese de Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Türkiye Jokey Kulübü, Migros, Sanko ve Koç Holding’in reklamlarını genişçe kullandı.

Yeni Akit'teki tek 10 Kasım reklamı Bursa Büyükşehir Belediyesi'nindi

İBB, MİLLİ GAZETE'YE DE TAM SAYFA REKLAM VERDİ

Milli Gazete de 10 Kasım’ı görmeyenler arasında yer yer aldı. Gazete, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom’un reklamlarını tam sayfa olarak yayımlamayı tercih etti.

Logosunun yanından “Saygıyla Anıyoruz” ifadesiyle 10 Kasım’ı hatırlayan Güneş gazetesi, Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Türkiye Jokey Kulübü, Yapı ve Yapı, Sanko, Koç Holding'in reklamlarına yer verdi. 

Koç Holding, birçok gazete gibi Güneş gazetesine de tam sayfa reklam verdi