Gündem
01 Nis 2019 08:42 Son Güncelleme: 01 Nis 2019 12:35

Gazeteler yerel seçimi hangi manşetlerle gördü?

İstanbul’da seçim nefes nefese geçti. YSK verilerine göre, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, seçimi kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasında Ankara ve İstanbul'dan bahsederken "AK Parti büyükşehir belediyesini verse bile ilçeleri almış durumdadır" diyerek Ankara ve İstanbul'da Millet İttiakı’nın kazandığını işaret etti.

YSK verileri ve Erdoğan’ın açıklamasına karşılık yandaş gazeteler bugün İstanbul’u Binali Yıldırım’ın aldığı iddiasıyla çıktı.

Star gazetesi, Binali Yıldırım’ın oyunu yüzde 49’a yükseltirken; Türkiye, Yeni Şafak, Akşam, Akit, Yenibirlik ve Milat gazeteleri de bugünkü birinci sayfalarında Ankara’da Mansur Yavaş’ın zaferini gördü ama İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu görmeyip Binali Yıldırım kazanmış gibi veriler sundu.

İşte o gazeteler:

MHP’NİN GAZETESİ SEÇİMİ NASIL GÖRDÜ

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi, seçim sonuçlarını, “Türkiye Cumhura emanet” başlıklı manşetiyle değerlendirdi. Gazetede, belediye sayısı çoğunluğunun AKP-MHP ittifakında olduğu belirtildi.

İşte o gazete:

AKP MUHALİFLERİNİN GAZETESİ SEÇİMİ NASIL GÖRDÜ

AKP muhaliflerinin gazetesi Karar, “Değişim seçimi” manşetiyle çıktı. İstanbul için eşit oy oranı verilirken Erdoğan’ın “Büyükşehiri verdik ilçeleri kazandık” sözleri birinci sayfada dikkat çekti.

İşte o gazete:

SAADET PARTİSİ’NİN KAZANDIĞI BELEDİYELER

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete ise “Başa baş” manşetiyle çıktı. Gazete, “Seçime kan bulaştı” diyerek ölüdürülen Saadet Partisi sandık görevlilerini duyurdu.

İşte o gazete:

 İYİ PARTİ’NİN GAZETESİ SEÇİM SONUÇLARINA NE DEDİ

İYİ Parti’nin yayın organı Yeniçağ gazetesi ise Ankara’da Mansur Yavaş’ın zaferini manşetine taşıdı. Gazete, “Millet başkente kavuştu” başlığıyla çıkarken, İmamoğlu’nun “Hakkımı kşmseye yedirmem” açıklamasına da yer verildi.

İşte o gazete:

 

PERİNÇEK’TEN İLK DEĞERLENDİRME

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim sonuçlarını Aydınlık gazetesine değerlendirdi. Perinçek, “Seçimlerden ‘şimdilik hiçbir şeye dokunmayalım’ diyen bir seçmen iradesi çıktı” dedi.

İşte o gazete:

 

 EKONOMİ DÜNYASI SEÇİMİ NASIL YORUMLADI

Ekonomi gazetesi Dünya ise seçimde iş dünyasının dğerlendirmelerini birinci sayfasına taşıdı. Gazete “İş dünyası reform ve çözüm istiyor” başlıklı haberiyle ekonominin taleplerini gündeme getirdi.

İşte o gazete:

MUHALİF GAZETELER SEÇİMİ NASIL GÖRDÜ

Muhalif gazeteler seçim sonuçlarını İstanbul ve Ankara'yı öne çıkararak değerlendirdi. AKP'nin oy kaybı ve el değiştirilen belediyeler muhalif gazetelerin birinci sayfasında yer buldu. 

İşte o gazeteler: