Gündem
22 Haz 2015 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:40

Gazeteciyi darp eden polislere işlem yapmayan valilik yetkililerine suç duyurusu

İstanbul Valiliği'ne yapılan şikayet işleme konmayınca valilik yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gezi Parkı'nda bir gazeteciye hakaret ve darp eden emniyet amiriyle ilgili İstanbul Valiliği'ne yapılan şikayetin işleme konmaması nedeniyle valilik yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gezi olaylarının yıl dönümünde Polisin önlem aldığı Taksim'deki gelişmeleri takip etmek için alana giden Zaman Gazetesi muhabiri Emre Şencan, bir emniyet amirinin çirkin saldırısına uğramıştı. Hakaret ve darp edilen, çok sayıda polisin müdahalesi ile yere yatırılan Şencan, polisler hakkında hem savcılığa suç duyurusunda bulunmuş hem de Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü'ne aykırı eylemleri nedeniyle İstanbul Valiliği'ne şikayet etmişti.

GEÇEN ZAMANA RAĞMEN İŞLEM YAPILMADI

Ancak aradan geçen zamana rağmen İstanbul Valiliği'de polisler hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi.

Şencan'ın avukatı Abdulkadir Argıllı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek işlem yapmayan valilik yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İlgili yetkililerin görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması talep edildi.

KEYFİ VE HUKUKA AYKIRI BİÇİMDE DARP VE TEHDİT

Dilekçede Şencan'a yönelik çirkin saldırı hatırlatıldı. 31 Mayıs günü gazeteci sıfatıyla görevini yaparken emniyet mensupları tarafından keyfi ve hukuka aykırı bir biçimde darp, hakaret ve tehdide maruz bırakıldığı anlatıldı.

3 Haziran'da Valiliğe dilekçe verilerek söz konusu çirkin saldırıyı gerçekleştiren polislerin tespit edilip haklarında idari soruşturma açılmasının talep edildiği kaydedildi.(Zaman)